Мини омлет със спанак и гъби

 

 

 Нещо лесно, свежо и леко.

Продукти за 8 омлета:

2 стръка ситно нарязан зелен лук
50 г нарязани на тънки резени гъби
2 с.л. масло
200 г пресен спанак-листа
2 с.л. ситно нарязан копър
сол и черен пипер
1 яйце
100 мл течна пълномаслена сметана
масло за намазване на формите

 

 

 Приготвяне:

* Задушете в маслото лука и гъбите до омекване. Прибавете спанака и разбъркайте няколко пъти, докато се попари и намали обема си. Овкусете с копър, сол и черен пипер. Ако спанакът е отделил много вода го отцедете в цедка.

* В купа разбийте с вилица яйцето и налейте сметаната. Разбъркайте.

* Намажете форма за печене на мъфини с масло. Разпределете спначената смес в леглата и залейте със сметаната. Изпечете за около 20-25 минути в предравително загрята на 180* фурна. След като омлетите изстинат ги извадете внимателно от формите, като минете внимателно с ножче по краищата. Сервирайте със свежа салата.

*** Съм спаначената смес може да добавите стрък ситно нарязан пресен чесън и 2-3 щипки настъргано индийско орехче. Също така може да направите омлетите още по-малки, като ги изпечете във форми за бонбони.

 

 

Tags: Безмесни ястия Предястия

  • Hits: 14591

Коментари   

Радка Стоева
0
Здравей, прекрасните!❤️ Дали ще могат да се сервират студени тези омлетчета? Другия месец ставам на 50 и събирам идеи за почерпка за колегите.
Отговор
yoli
0
Мила моя, студени са най-хубави! Идеални са за парти! Аз точно за това ги правих. Ще се радвам, ако ти харесат. Като ги извадиш от формите ги сложи за малко върху салфетка. Спанакът отделя малко вода дори след печене. И да, обезателно студени! Благодаря, Раче!
Отговор
Камелия Деркозлиева
-1
Здравей, Йоли! Не е коментар по темата на рецептата, но да попитам не би ли могла в скоро време да споделиш рецепта за френски макарони? Когато правя десерти и торти, ползвам само твоите рецепти, защото са много добре обяснени и сполучливи. Не смея да се доверя на други блогове. Хубав ден ти желая!
Отговор
yoli
+1
Благодаря ти, Камелия! Радвам се, че харесваш рецептите ми!
Ще те разочаровам, съжалявам. Не харесвам френски макарони. Никакви целувки не обичам. Сладки са ми, без изразен вкус и структура. И съответно не правя. Знаел как е, като не обичаш нещо не го приготвяш. Много съжалявам, наистина.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.