Руло с рикота и бадеми

 

Рикотата е традиционно иналианско сирене, което произхожда от района на Рим. Разпространението му се дължи на Свети Франциск, който научил в Лацио, че сиренето се прави от суроватката, която е останала от направата на други видове сирене. Всъщност, името рикота означава "повторно сварен". Но знае ли човек? От друга страна през 1572 година римският философ Галенус пише в книгата си, посветена на храните, че рикотата всъщност е сиренето, което древните гърци са наричали "оксигала". Няма значение кое е вярното, важното е, че тази мека и фина извара е изключително подходяща за всякакви солени и сладки ястия. Нежният млечен вкус е така изтънчен, че човек не може да остане равнодушен като го вкуси. Ето едно великолепно руло с рикота!

Продукти:

250 г Рикота
250 г натурално крем сирене Филаделфия
1 скилидка счукан чесън
1/2 глава лук
1/2 връзка нарязан магданоз
сол на вкус
100 г бадеми на люспи, леко запечени
хляб за тост
зехтин
1 скилидка чесън

Приготвяне:

* Смесете двата вида сирене и добре разбъркайте. Подправете със сол и счукания чесън. Разстелете сместа на тънък пласт върху парче найлоново фолио. Поръсете с нарязан на филийки лук и магданоз. Ако лука е лют, първо го измийте със студена вода, а после го подсушете с домакинска хартия.

* Навийте сиренето на руло с помощта на фолиото. Стегнете краищата и го оставете за половин час въви фризер за да се стегне.

* Намажете няколоко филийки хляб за тост с малко зехтин и запечете на сух тиган. Натъркайте изпечените филийки със скилидка чесън, докато са още горещи.

* Извадете рулото от камерата, отстранете фолиото и оваляйте от всички страни плътно в бадемите.

* Оставете рулото в хладилник поне за 2 часа. Сервирайте с чесновите филийки. Да ви е сладко!

Tags: Предястия

  • Hits: 3371

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.