Кексчета с розова вода

 

Украсете кексчетата по ваше желание. Цветчетата, които виждате са от айсинг, чиято рецепта за домашно приготвяне може да прочетете тук. А за най-лесно бихте могли да шприцовате крем върху кексчетата и да ги украсите семпло само с листенце от роза. Благодаря на Надето Костадинова за хубавата рецепта.

Продукти за 16 кексчета:

200 г меко масло
200 г кристална захар
2 с.л. розова вода
4 яйца
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

крем:

100 г крем сирене
100 г меко масло
50 г пудра захар
1 с.л. розова вода

глазура:

100 мл течна сметана
100 г натурален шоколад
20 г масло

 



Приготвяне:

* Разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете розовата вода, а след това едно по едно и яйцата, като продължавате да разбивате. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го смесете с маслено яйчената смес. Разбъркайте добре и разпределете тестото във форми Гугелхоф.

* Изпечете кексчетата за около 25-30 минути в предварително загрята на 170* фурна.

* За крема разбийте много добре маслото, докато побелее. Постепенно прибавете захарта, като продължавате да разбивате. Смесете го внимателно с крем сиренето и овкусете с розовата вода. Добре е отделно да разбиете и крем сиренето, за да стане максимално гладко.

* За глазурата загрейте до кипване сметаната и я отстранете от огъня. Сипете шоколада и маслото, изчакайте 2 минути и разбъркайте на гладък крем. Оставете да се охлади до полутечно състояние.

* Напълнете отворите на кексчетата с крем и полейте с глазура. Да ви е сладко!

 

Tags: Кексове и мъфини Великден

  • Hits: 4201

Коментари   

Петя
0
Здравейте,
Много апетитни рецепти, очарована съм от дъългия списък с вкусотии. :)
Моля, споделете какво се има предвид за течна сметана - готварска течна сметана или течна сладкарска, която обикновено разбиваме с миксер?
Благодаря предварително! :)
Отговор
yoli
+1
Благодаря, Петя. Радвам се, че ти харесват рецептите ми!
Снетаната е съвсем нормална млечна. Няма друга сметана по света, само от мляко се прави. Всички тези глупости, които пишат у нас по опаковките само заблуждават хората. Сладкарска сметана, както пише на кутията е растителен продукт, който няма никакви допирни точки с истинската сметана. Готварската също. Мила, никъде по света не съществува друга сметана освен от мкяко. Тя може да е само 2 вида-течна или заквасена. Съответно течната става и за разбиване, и за готвене. Извини ме за многословието, но наистина у нас заради тези растителни боклуци, които наричат сметана се налага хората да задават подобни въпроси. Разбра ме, нали? Благодаря ти отново за вниманието!
Отговор
Петя
0
Благодаря, Йоли! :)
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.