Лавандулови кексчета с крем-сирене и боровинки

 

Лавандулово и боровинково време е. Дъх на лято, свежи цветове и много вкус. Кексчетата, които ви предлагам са много ароматни и вкусни, тъй като съчетават в себе си крехко маслено тесто, аромат на лавандула и свежест от боровинките. Леката соленост на крем-сиренето отлично обединява и балансира всички вкусове. Точно по тази причина не го подслаждам, но ако обичате по-сладко добавете малко мед или пудра захар. И още нещо, за разлика от повечето кексчета тестото се сипва във формите до горе, дори с връх. Стават невероятно сочни, непременно ги опитайте!

Продукти за 6 кексчета:

60 г меко масло
60 г захар
1 разбито яйце
ванилия
1 с.л. пресни лавандулови цветове или 1 ч.л. сушени
50 мл течна сметана
110 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
150 г Philadelphia Light
100 г пресни или замразени боровинки

Приготвяне:

* Разбъркайте на гладък крем маслото и захарта. Добавете яйцето, ванилията и лавандулата. Налейте сметаната и отново разбъркайте. Миксер не е нужен. Накрая прибавете брашното, примесено с бакпулвера.

* В хартиени капсули за мъфини сипете по 1 пълна супена лъжица от сместа. Отгоре сложете 1/2 с.л. крем-сирене и няколко боровинки. Покрийте с тесто и отново сложете крем-сирене и боровинки. Напълнете формите до горе с връх.

* Изпечете кексчетата за около 30 минути в загрята на 180* фурна. Да ви е сладко!

 

Tags: Кексове и мъфини

  • Hits: 14076

Коментари   

Azucena
0
Здравейте, Йоли! Благодаря за вдъхновението и за изключително точните и полезни обяснения в рецептите Ви! Направих невероятния десерт във формата на сладкиш (нямах налични форми за мъфини в случая) и се получи доста добре. Само увеличих времето за печене на един час. Направих го без захар в крема-сиренето и на мен лично много ми хареса как се усещат всички вкусове. Дамите, които го пробваха, са във възторг (пратих им линк към рецептата), някои от мъжете сякаш биха го харесали още повече със захар и в сиренето. Не знам дали снимката от Инстаграм може да се покаже тук, но я пращам за всеки случай: ... /?i gsh id= tcc uky 7ye lb5
Отговор
yoli
+1
Изключително много се радвам, че са ви харесали кексчетата! Благодаря ти, че ги пробва и най-вече, че се отби при мен. Знаеш ли, абсолютно си права за мъжете. Може да е странно, но те обичат да е по-сладичко. Забелязала съм, че харесват повече десертни вина, а жените сухо вино. Наистина може да се подслади малко крем сиренето. Кой както предпочита. Благодаря ти още веднъж. Много ме зарадва!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.