Пълнени макови кексчета

 

Често приготвям тези кексчета, като импровизирам с пълнежа. Понякога ползвам фина извара или рикота. И с двете става чудесно, тайната е в доброто овкусяване на крема.

Продукти за тестото:

2 яйца
125 г пудра захар
120 мл прясно мляко
180 г мак
настъргана кора от  1 лимон
ванилия
220 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
125 г стопено масло

пълнеж:

250 г натурално крем-сирене
1 ч.ч. течна сметана
ванилия
100 г захар
1 с.л. ситно накълцани портокалови кори
тъмно сладко по избор

Приготвяне:

* Разбийте яйцата и захарта на крем. Прибавете прясното мляко, мака, ванилията и лимоновата кора. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта. Добавете го съм  яйчната смес и разбъркайте. Накрая сипете и течното масло.

* Разпределете тестото във формичка за кексчета, в леглата на която сте поставили хартиени формички. Напълнете ги до 2/3.

* С миксер или бъркалка разбъркайте на хомогенен гъст крем всички продукти за пълнежа. Сипете го в пош с по-широк накрайник. Ако нямате такъв може да ползвате найлоново пликче, на което да отрежете единия ъгъл преди пълненето на кексчетата.

*  В средата на маковото тесто забодете накрайника на поша и опрете почти до дъното на формата. Шприцнете от крема, докато видите, че почти цялата книжна капсула се изпълва с тесто и крем.

 



*  Изпечете кексчетата в предварително загрята на 180* фурна за около 15-20 минути, докато се надуят и апетитно порозовеят. Ето как изглеждат изпечените кексчета.

 


 
* След като леко се охладят напълнете получилите се вдлъбнатини със сладко и гарнирайте с резен портокал. Да ви е сладко!

 

Tags: Кексове и мъфини

  • Hits: 4787

Коментари   

Мариана
0
Прекрасна рецепта! Гостите ни много я харесаха!
Йоли, благодаря!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.