Тиквени кексчета с пълнеж

 

 

Сочни и ароматни кексчета с тиква. Овкусете тестото с аромати, каквито харесвате. Кексчетата са подходящи за замразяване. 

Продукти за около 14-16 броя:

100 г меко масло
80 г захар
2 яйца, разбити с вилица
25 мл прясно мляко
120 г пюре от варена или печена тиква
настъргана кора от 1 портокал или 2 с.л. сладко от портокалови корички
ванилия
150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 равна ч.л. микс подправки по избор-канела, джинджифил, кардамон и др.
125 г леко сварена или печена тиква, нарязана на малки кубчета

пълнеж:

200 г натурално крем сирене
25 г пудра захар
1 ч.л. брашно
ванилия

 

 

 

Приготвяне:

* С миксер разбийте на крем маслото и захарта. Постепенно прибавете яйцата, като продължавате да разбивате. Налейте млякото и сложете тиквеното пюре. Овкусете с портокалова кора и ванилия. Сипете брашното, смесено с бакпулвера и подправките. Накрая сложете половината от тиквените кубчета и с лопатка разбъркайте до еднородност.

* Загрейте фурната на 170* с вентилатор и сложете хартиени кошнички в тава за печене на мъфини. Разпределете тестото във формите, като ги напълните до 2/3.

* С лъжица разбъркайте всички продукти за пълнежа и го изсипете в пош. Отрежете отвор и шприцовайте от крема във всяко кексче, като потопите върха на поша в тестото. Отгоре поръсете с останалите кубчета тиква. Изпечете кексчетата за около 20-25 минути. Да ви е сладко!

 

 

Tags: Кексове и мъфини

  • Hits: 16865

Коментари   

Галя
0
Прекрасни са тези кексчета! Толкова много цвят, вкус и аромат внесе в дома ми твоята рецепта! Благодаря, Йоли!
Отговор
yoli
+1
Благодаря, Гале! Много се радвам, че ти харесаха кексчетата!
Отговор
Тинка Влашка
+1
Да, Йоли, сладко ни е :) Благодаря и за тези вкусни, малки, сладки и свежи кексчета.. До скоро.. :)
Отговор
Тинка Влашка
0
Да, сладко ни е .. :) Йоли, благодарим и за тези вкусни, ароматни и най-вече сладки кексчета. Истинска наслада са.. :) До скоро...
Отговор
Тинка Влашка
0
Да, Йоли, сладко ни беше! :) За пореден пък благодаря и за тези есенни, вкусни и невероятно ароматни кексчета. До скоро.. :)
Отговор
Тинка Влашка
0
Да, Йоли, вкусно ни беше.. :) Благодаря и за тази рецепта.. Есенни, сладки и араматни кексчета, и тези са в групата на любимите ни... :) До скоро..
Отговор
Тинка
0
Пак ги направих, ммм..:) Йоли ,благодаря и за тези есенни, вкусни и ароматни кексчета..Чудни са, наслада за сетивата..До скоро.. :)
Отговор
yoli
0
Тинче, първо да ти се извиня за закъснелия отговор. От месец имам проблем в системата за коментари. Не получавам никакви известия. А толкова хора са ми писали...Наистина страшно много се извинявам! Виждам, че многократно си опитвала да ми пишеш.
Благодаря ти! Много се радвам, че ти харесаха!
Отговор
Мини
0
Йоли утре ги мятам тези мъфинчета . Мисля да добавя на някои натрошени ядки пекан ( че ми е слабост голяма напоследък) . Имам едно странично въпросче: предните ти две книжки от къде мога да ги мамеря? Писах по групите за препродажба на книги,но никой не се разделя с тях. А съм от поколението,което държи на книжният формат. :) благодаря предварително
Отговор
yoli
0
Мини, първо да ти се извиня за закъснелия отговор. От месец имам проблем в системата за коментари. Не получавам никакви известия. А толкова хора са ми писали...Наистина страшно много се извинявам!
Ще се радвам, ако кексчетата ти харесат. Благодаря ти!
За съжаление първите две книги са изчерпани. Евентуално ще има допечат напролет. Сега може само новата книга да намериш по книжарниците или онлайн да я поръчаш. Ще се радвам, ако ти хареса.
Отговор
Мини
0
Оооо с предварителна поръчка си я закупих и даже са изпробвани 3 от рецептите. За празниците ще пробвам погачата със сметана( да разнообразя)
Мъфините стаканаха супер ,върху всеки мъфин сложих и по 1 ядка пекан- разкош. Както е тръгнало с този пекан обмислям да сложа и върху погачата ;)
Отговор
yoli
0
Благодаря ти, Мини! Светли и благословени празници!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.