Бърз домашен сладолед

 

Само за пет минути работа ще получите чудесен сладолед! Много лек, пухкав и с нежна консистенция. Киселото мляко носи приятна кисела нотка, но разковничето е в разбитите на сняг белтъци. Точно те правят сладоледа като облак. За да получите тази ефирна структура не замразявайте десерта за дълго време. В противен случай ще се получат много кристали, тъй като сладоледът се приготвя без разбиване.

След като направите основния сладолед, може да го овкусите с различни аромати, да добавите плодове, шоколад или карамел. Ако се притеснявате от консумацията на сурови белтъци, ги темперирайте. Това става най-лесно, като ги сложите заедно със захарта в тенджерка. Загрейте всичко на слаб котлон, като бъркате с лъжица. Захарта трябва да се стопи напълно, но сместа не трябва да завира, за да не се коагулира белтъка. Не е нужна водна баня, просто слаб котлон. След това разбийте всичко добре с миксер до получаване на сняг. Това е. А сега, ето и рецептата:

Продукти за 8 порции:

200 г гъсто кисело мляко
400 мл течна сметана
100 г захар
ванилия
3 белтъка

Приготвяне:

* В купа смесете млякото и сметаната. Разбъркайте. Разбийте на сняг белтъците заедно със захарта и ванилията. Прибавете ги към млечно-сметановата смес и разбъркайте. Изсипете крема в кутия и замразете във фризер. Да ви е сладко!

Tags: Кремове и сладоледи

  • Hits: 10159

Коментари   

Симона
0
Здравей Йоли, искам да Ви попитам, когато сладоледа е готов и се замрази мога ли да го залея с разтопен шоколад и пак да замразя или да го добавя преди замразяването?
Отговор
yoli
0
Здравей, Мони. Всякак може, зависи на теб как ти харесва. Знаеш, че продават много сладоледи с някакъв сироп вътре. Чудесен е, но ако предпочиташ вкуса на прясна заливка при сервиране не слагай. И двата варианта са добри, но трябва сама да решиш.
Отговор
Диди
0
Йоли здравей, ще пробвам да правя сладолед за първи път. Повечето ти рецепти са с течна сметана. въпросът ми е каква е сметаната течна готварска или течна сладкарска? Благодаря
Отговор
yoli
0
Ще се радвам, ако ти хареса, Диди. Благодаря ти!
Сметаната си е най-обикновена течна. Като за торти и сладкиши.
Отговор
Мими
0
Здравей, Йоли! Сметаната течна за сладкиши подсладена ли е или течна сметана за готвене?
Отговор
yoli
0
Мими, сметана млечна, неподсладена, с която се прави всичко. И сладко и солено.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.