Кокосов крем с ягоди

 

Не съм  уточнила за колко чаши са продуктите, тъй като всеки разполага с различни съдове като вместимост и форма, но от  това количество ще получите поне 8 прекрасни крема.

Продукти:

500 г ягоди
2 с.л. Амарето
200 г натрошени амарети или ореховки
200 г неподсладено кокосово мляко
200 г маскарпоне
2 яйца
150 г пудра захар
ванилия
10 г желатин на прах

Приготвяне:

* Почистете ягодите и нарежете половината от  тях на кубчета. Мариновайте ги с  амарето и ги оставете да престоят  5 минути. Останалите ягоди нарежете на филийки.

* Разбийте жълтъците с половината  захар на водна баня, за да се темперират, в  случай, че се притеснявате да ги консумирате сурови. Добавете ги към  маскарпонето, сипете ванилията и разбийте на гладък  крем. Сипете кокосовото мляко и отново разбъркайте.

* Разбийте белтъците на сняг. Постепенно прибавете останалата захар, като продължите да разбивате, докато получите плътен стегнат крем.

* Към маскарпонето прибавете разбитите белтъци, а накрая и желатина разтворен на водна баня в малко вода. Разбъркайте всичко много добре.

* За да подредите крема на дъното на чашите сложете по 1 с.л. от  маринованите ягоди. Спете крем и  покрийте с пласт от натрошените амарети. Върху тях подредете ягодови резенчета, като ги подпрете по стените на чашата. Напълнете с крем догоре и завършете с ягоди. Да ви е сладко!

 

Tags: Кремове и сладоледи

  • Hits: 7601

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.