Рикота крем в шоколадова кошничка

 

За да получите лъскав и гладък шоколад може да прочетете тук, как да го направите.

Продукти:

200 г млечен шоколад за кошничките
200 г рикота
2 белтъка
100 г захар
ванилия
1 с.л.захаросани портокалови корички или настъргана кора от 1/2 портокал
3-4 с.л. смлени ядки по избор

глазура:

2 белтъка
100 г захар
ванилия

 



Приготвяне:

* Стопете шоколада на водна баня. В хартиени или силиконови форми за кексчета сипете по 2 ч.л. от стопения шоколад. Наклонете формичките навсякъде, за да се облеят добре страните с шоколад. Поставете ги обърнати надолу върху решетка, за да се изтече излишния шоколад. Под решетката поставете хартия за печене. Така след това може да съберете изтеклия шоколад и да го ползвате наново. Оставете формичките за да се стегне малко шоколада, но докато е още лепкав поръсете по дъното и стените счукани запечени ядки. Моят избор беше суров шамфъстък, примесен с малко челен чай Матча.

 



* Разбийте на сняг белтъците. След това постепенно сипете половината захар и доразбийте, докато тя се стопи и образува меки и плътни връхчета.

* Отделно разбийте рикотата с останалата захар и ванилията. Добавете портокаловите кори и белтъците, като бъркате внимателно с лъжица или бъркалка. Кремът трябва да е лек, пухкав и не много гъст. Разбира се, ако се втечни прекалено ще се наложи да му добавите малко желатин.

* Разпределете крема във вече стегнатите шоколадови чашки и ги оставете на студено поне за два часа. След това внимателно отделете книжните или силиконови капсули от тях.

* Накрая разбийте останалите белтъци със захарта и ванилията на хубав гъст крем и украсете кошничките по ваше желание. Не съм посочила точен брой на готовите кошнички. Сами преценете колко да направите.  Да ви е сладко!

 

Tags: Кремове и сладоледи

  • Hits: 4208

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.