Джинджифилови миди в темпура

 

При японската техника на паниране "темпура" продуктът се покрива с много тънка обвивка от тесто. След фритиране това прави панировката изключително хрупкава и лека като текстура. Лесно е да се направи такава панировка, само трябва да се спазват някои правила. Панировката трябва да е съвсем прясна и да се направи с много студена или направо ледена вода. Не пестете мазнината, нужно е кратко фритиране в добре загрята на 170-180*мазнина. И не слагайте прекалено много продукти наведнъж. Това ще намали температурата и храната ще започне да ври в олиото, а не да се пържи. Съответно, панировката ще стане мазна и тежка.

Продукти:

200 г сварени миди
настъргана кора от 1/2 лимон
1 с.л.ситно нарязан пресен джинджифил
1 скилидка счукан чесън
сол и черен пипер на вкус
листа бланширан пресен спанак

Темпура:

равни части оризаво брашно и пшеничено нишесте (количеството е по желание)
вода, сол на вкус

Приготвяне:

* Подправете мидите с джиндифила, чесъна, лимоновата кора, солта и пипера. Увийте ядките в бланшираните листа спанак. Ако мидите са дребни може да слагате по две ядки в листо. Направете малки сармички колкото за една хапка.

 

 * В купа смесете оризовото брашно и нишестето. Разредете с много студена вода докато получите каша с гъстотата на палачинково тесто. Най-добре е водата да е ледена, даже може да сложите бучки лед. Колкото е по-ледена водата, толкова по-хрупката и лека става панировката. Посолете на вкус.

* Топнете мидите в темпурата и фритирайте за кратко в маслена баня. Да ви е сладко!

Tags: Предястия Риба и морски дарове

  • Hits: 3534

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.