Мини авокадо-палачинки с извара и сьомга

 

Как да познаем при покупка на авокадо дали плодът е добре узрял? Отстранете дръжката и ако под нея мястото е свежо и бледо зелено, авокадото е добро. Ако мястото е тъмно и набръчкано, това показва, че е престояло дълго време и по всяка вероятност вече е негодно. Освен това може да проверите с разклащане с ръка дали семката на авокадото леко се движи. При узрелите плодове това движение се усеща. Все пак, ако купите зелено авокадо го оставете за няколко дена да узрее на стайна температура.

Продукти за 16-20 хапки, в зависимост от големината:

1 авокадо
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. зехтин
1 яйце
50 мл газирана вода
25 мл прясно мляко
60 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. кайенски пипер
1/4 ч.л. индийско орехче
сол на вкус
150 г фина извара
100 г пушена сьомга

 



Приготвяне:

* Почистете авокадото и го пасирайте заедно с лимоновия сок, зехтина, яйцето, половината газирана вода и прясното мляко. Към полученото пюре добавете брашното, бакпулвера и подправките и солта. Разбъркайте. В малки силиконови форми-полусфери сипете по 1 ч.л. от сместа. Загрейте фурната на 170* и ги изпечете за 15-20 минути. Ако решите да направите палачинките в тиган, пропуснете бакпулвера. В загагрят и намаслен тиган сипете по 1 ч.л. от тестото и пържете от двете страни, както се правят класически палачинки, тип блини или пенкейкс.

* Посолете изварата и я пасирайте или претрийте през фина цедка. Внимателно я разбъркайте с останалата газирана вода за да стане гладка и пухкава.

* Накълцайте сьомгата много ситно за да наподобява червен хайвер.

* Гарнирайте палачинките с извара, риба и по желание украсете с каперси и зелен лук.

* Палачинките са подходящи за замразяване. Може да ги приготвите предварително и замразите. Преди да ги поднесете ги размразете и гарнирайте. Изварата може да замените с крем-сирене, заквасена сметана, маскарпоне или друг подходящ крем по ваш избор.

 

Tags: Предястия

  • Hits: 8337

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.