Мини сандвич-тортички

 

Може да зарадвате гостите си с тези красиви мини-тортички. Лесни за приготвяне, изключително подходящи за всякакви фантазии и много вкусни. Всъщност, тези тортички са само едни обикновени сандвичи с шунка и сирене. Нещото, което ги прави сочни и ароматни е крем-сиренето с подправки. Да не говорим, че благодарение на него може да се придаде и чудесен вид. Тортичките могат да се приготвят ден предварително и да се съхраняват в хладилник. Украсете ги по ваше желание и сервирайте като предястие или лека вечеря. За парти също са много сполучливи, а ако се доверите на децата си и ги оставите те да ги украсят ще бъдете очаровани от краетивността им!
   
   

Продукти за 4 тортички:

12 филийки хляб за тост
360 г крем-сирене Pphiladelphia с подправки
100 г пълномаслено кисело мляко
2 с.л. ситно нарязан зелен лук
140 г нарязан на тънко кашкавал
240 г нарязана на тънко шунка
по желание див лук и чери домати за украса

 Приготвяне:

* С помощта на ринг за сервиране или чаша изрежете от филийките хляб кръгове с големина около 7-8 см диаметър. По същият начин нарежете кашкавала и шунката.

* Разбъркайте сиренето с киселото мляко и лука.

* Наредете сандвичите на пластове, като редувате сирене, шунка и кашкавал. С част от сиренето ги измажете отвсякъде за да заприличат на малки тортички. Украсете по ваше желание и поднесете. Да ви е сладко!

 

Tags: Предястия

  • Hits: 8379

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.