Хапки с макарони

 

Макарони  (Maccheroni) е общото наименование на различни видове паста на тръбички. Като цяло  пастата е обичана навсякъде и се приготвя в стотици варианти. Произходът е неясен, но историците твърдят, че в египетски гробници, построени през IV в пр.н.е., са открити стенописи на хора, които правят фиде и самото фиде, приготвено за из път към царството на мъртвите. Една интересна статия за историята на пастата може да прочетете тук.

Продукти за 24 хапки:

200 г макарони
1 връзка пресен босилек
2 скилидки счукан  чесън
1 чаша мариновани сушени домати
100 г настърган пармезан
3 -4 с.л. зехтин
сол на вкус

Приготвяне:

* Сварете пастата в кипяща подсолена вода според указанията на опаковката. Не я разварявайте, тъй като след това допълнително ще се сготви по време на печенето.

* Изцедете макароните и ги сипете в  голяма купа. Към тях прибавете сиренето, зехтина, едро накъсаните листа босилек, чесъна и овкусете със сол. Разбъркайте  и накрая добавете доматите, нарязани на парченца. Пармезана може да замените с друго подходящо за разтапяне твърдо сирене.

* В тавичка за печене на кексчета разсипете овкусените макарони. Напълнете формите до горе като притискате сместа с лъжица.

 



 * Запечете ястието в  силна фурна за около 10 минути. Сервирайте макароните топли с малко настърган  пармезан. Да ви е сладко!

 

Tags: Предястия

  • Hits: 5783

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.