Панирани смокини

 

Това е по-скоро идея, отколкото рецепта. Количествата, които съм посочила са приблизителни. Спрямо вкуса си всеки може да експериментира с панировката. Добавете продукти и подправки, които обичате. Все пак да кажа две думи за продуктите и начина на приготвяне:

Продукти за 4 порции:

8 зрели смокини
4 бисквити по избор
1 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. сусам
1 с.л. счукани бадеми
2 с.л. брашно
1 разбито яйце
олио за дълбоко пържене

 Приготвяне:


* Счукайте или смелете бисквитите на галета. Смесете ги с кокоса, сусама и бадемите. Оваляйте смокините в брашното, след това в яйцето и накрая в сухата смес. Може още веднъж да ги топнете в яйцето и отново в панировката. Така ще се получи по-плътна и хрупкава обвивка. Загрейте олиото и изпържете смокините до златисто. Отцедете ги върху кухненска салфетка и поднесете с мед или сос по ваше желание. Да ви е сладко!

* Смокините остават съвършено сурови отвътре. Запазват напълно целостта и свежеста си. Точно заради това в случая е необходимо пържене в малсена баня. Категорично не го заменяйте с печене, нищо няма да се получи. Във фурната смокините ще омекнат и ще се сготвят. При дълбокото пържене процесът е не-повече от минута, а панировката чудесно изолира вътрешността на плодовете и ги запазва напълно сурови. Като десерт смокините не са много сладки и се налага да ги сервирате с мед или друг сос. По мой вкус са най-хубави, ако ги поднесете с ароматно сирене и капка балсамова редукция.

 

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 4671

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.