Ябълков millefeuilles

 

За този десерт не са ви необходими точни мерки на продуктите. Просто направете толкова, колкото прецените. Импровизирайте с кремовете. Може да замените ябълките с круши, както и захарта с мед.

Продукти:
 
ябълки
кори за баница
масло
пудра захар
канела
разбита сметана или друг крем по избор

Приготвяне:

* Нарежете ябълките на кръгчета без да ги белите.Сложете ги в тиган с малко масло и ги запържете леко от двете страни. Извадете ги в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги със захар и ги запечете под грила на фурната, докато се карамелизират. Извадете ги и оставете да се охладят.

* Намажете една кора за баница с малко течно масло и я сгънете на две. След това я прегънете още няколко пъти, докато получите квадрат, от който можете да изрежете кръг, малко по-голям от диаметъра на ябълковите резенчета. Така наведнъж ще получите много кръгчета, вместо да се мъчите да ги изрязвате едно по едно. Всъщност ще получите няколко слепени две по две кръгчета.

 * Всяка двойка кръгчета намажете със стопено масло и поръсете с пудра захар и канела. Слепете две двойки кръгове, за да получите напластяване от 4 листа. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях сложете друг лист хартия. При печенето това ще предпази листата от изкривяване. Изпечете за кратко в гореща фурна, като наблюдавате да не изгорят. Нужни са само няколко минути.

* Разбийте сметана с малко пудра захар на вкус, ванилия и канела. Подредете десерта, като редувате пластовете по свое желание-кора, ябълка, крем. Сами преценете и височината. Получи се един ароматен и много лек десерт. Опитайте го и вие. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 3076

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.