• yoli
  • Супи

Крем супа от моркови с кокосова пяна

 

Това е най-вкусната морковена супа, която съм правила. Изключително нежна, фина и ароматна. Консистенцията е кадифена, а основните продукти и подправките се допълват идеално. Супата е постна и е чудесна за предстоящите Великденски пости. Но е толкова хубава, че препоръчвам да я сервирате на малки порции като предястие преди обяд или вечеря. Ще се радвам да я опитате.

Продукти за 4 малки супи:

300 г моркови
25 г пресен джинджифил
2 шалота
2 с.л. олио
1-2 ч.л. къри на прах
400-500 мл зеленчуков бульон
сол и бял пипер на вкус
200 мл кокосово мляко
1 лимон
зелен лук за гарниране

Приготвяне:

* Нарежете морковите, джинджифила и лука на дребни парчета. Задушете ги до омекване в олиото. Прибавете кърито и залейте с бульона. Оставете супата да къкри, докато зеленчуците омекнат напълно. Пасирайте я съвсем гладко с пасатор и подправете със сол и бял пипер.

* Обелете тънко кората на лимона с белачка за зеленчуци. Сложете я в кокосовото мляко и варете на тих огън 5-7 минути, за да се ароматизира добре. Извадете кората и посолете. С пасатор на високи обороти разбийте млякото на пяна.

* Изцедете лимона и подкиселете супата на вкус. Разпределете я в 4 купички. Отгоре сложете няколко супени лъжици от кокосовото мляко и гарнирайте със зелен лук. Да ви е сладко!

*** Може да замените лимона с лайм, а шалота с 1/2 глава кромид лук. Лесно може да направите кокосовата пяна, ако имате уред за фрапе или ако притежавате кафемашина с капучино система.

Tags: Супи

  • Hits: 10801

Коментари   

Didi
0
Най- вкусната супа, която съм готвела. Благодаря от сърце за невероятните рецепти.
Отговор
yoli
+1
Така се радвам, Диди! И аз съм на мнение, че е много вкусна. Благодаря ти от сърце!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.