Палачинки с кашкавал

 

По света има най-различни видове палачинки. Като започнем от тънките и фини френски Crêpes, минем през пухкавите руски блини и стигнем до истински дебелите японски палачинки. Предлагам ви един друг вариант на палачинки с кашкавал, прясно и кисело мляко. По-скоро приличат на блини, тъй като стават по-дебели. Комбинацията от трите продукта е изключително вкусна. Палачинките стават сочни, меки и са толкова апетитни, че могат да се хапват без никакви други сладки или солени добавки. Ще се радвам да ги опитате!

Продукти:

(Всички мерки са в чаена чаша. Премерете продуктите, като напълните чашата до горе. Броят на палачинките зависи от големината на тигана. )

2 яйца
1 ч.ч. гъст айрян
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. олио
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. захар
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. ситно настърган кашкавал (ползвайте кашкавал от краве мляко, по-сух и с по-малка масленост)
масло за намазване на тигана и палачинките

Приготвяне:

* Разбийте яйцата с айряна и прясното мляко. Добавете олиото. Примесете брашното със захарта, солта и содата. Постепенно го прибавете го към течната смес, като бъркате. Накрая сипете кашкавала и отново разбъркайте.

* На среден огън загрейте тиган с незалепващо покритие. Намажете го с малко масло. Сипете един черпак от палачинковата смес и я разнесете по дъното на тигана, катко го накланяте на всички страни. Ако тестото е прекалено гъсто може да го разредите с още малко айрян или прясно мляко, но като консистенция трябва да е гъсто и бавно да облива тигана. След като повърхността на палачинката засъхне я намажете с масло и обърнете, за да се запече и от другата страна. По същият начин направете палачинки от цялото тесто. Не забравяйте да намажете леко полочинките с масло и след като ги извадите в чиния. Вкусът е неповторим!

* Сервирайте палачинките със сирене, сладко или друго, с което обичате да ги хапвате. Да ви е сладко!

 

Tags: Тестени

  • Hits: 34305
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.