Хлебчета с масло и кашкавал

 

Хлебчетата са много ароматни и вкусни. Лесни са, защото не искат предварително правене на квас и дълго време за  втасване. Сместа за намазване е вкусов спомен от моето детство. Бях 8 или 9-и клас, когато трябваше да ми се купи виолончело. Да имам мой собствен инструмент. Майка ми се хвана да работи през лятото в голямата сладкарница в центъра на Приморско. Целта беше родителите ми да си помогнат финансово, да успеят да съберат без много заеми пари за чело. Знаете, хубавите инструменти винаги са скъпи. Е, та в тази сладкарница правеха най-хубавите сандвичи на света! С машинка за мелене на кайма смилаха кашкавал и го смесваха с меко масло и сминдух. Мажеха със сместа филии хляб и печаха принцеси в най-обикновен малък парти-грил. Обожавах тези сандвичи! И безгрижното си детство. Плаж, игра до тъмно и никакво свирене през лятото! А на челото свиря до ден днешен. То се превърна в най-ценното и прекрасно нещо в живота ми!

Продукти:

тесто:

500 г брашно
1 яйце
250 мл прясно мляко
2 с.л.зехтин или олио
1 ч.л. захар
1 ч.л.сол
20 г прясна  мая
брашно за доизмесване
яйце за намазване

пълнеж:

50 г меко масло
50 г ситно настърган  кашкавал
1/2 ч.л. сминдух

Приготвяне:

* Разтворете маята в млякото и прибавете яйцето, зехтина, солта и захарта. Разбъркайте добре и с брашното омесете меко и еластично тесто, като го прибавяте постепенно. Ако е нужно, доизмесете тестото с малко допълнително брашно.

* Оставете тестото да почине 15 минути и го разделете на две части. Разточете ги на тънки правоъгълници и ги намажете с кашкавала, маслото и сминдуха, като преди това добре ги размесите.

 



* Завийте намазаните правоъгълници на рула и ги нарежете на трапецовидни парчета.

 


 
 * Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги намажете с малко разбито яйце. Оставете ги да втасат 15 минути. Притиснете ги в средата с пръчица, топната в малко брашно за да се разтворят пластовете по-добре.

 

 

* Ако желаете посипете със сусам и изпечете в предварително загрята на 180* фурна за около 30-35 минути. Да ви е сладко!

 

Tags: Тестени

  • Hits: 8788
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.