Ананасови цветя

 

Ананасовите цветя са семпла, но оригинална украса за торти, сладкиши и други десерти. Много са популярни и се правят навсякъде по света. Може да видите най-различни варианти. А рецептата на моя торта, украсена с тях може да прочетете тук.

Нужен ви е свеж плод, на който трябва да отстраните кората. След това го нарежете на максимално тънки кръгове. Ако имате тавичка за печене на кексчета може да поставите кръговете в нея. Лично аз много често ги подреждам в обикновена тава, покрита с хартия за печене.

* Загрейте фурната на 100* и изсушете ананаса, докато започне да се свива и краищата му да покафеняват. Сушенето ще ви отнеме около час. След като ананаса изстине може да го съхраните в кутия, но е добре е да го оставите един ден да доизсъхне на стайна температура и след това да го приберете.

* За да избегнете евентуално залепване в кексовата форма може да сложите на дъното на леглата малко хартия за печене. Аз предпочитам да суша ананасовите цветя в тава. След като ги махна от фурната те са още топли и леко меки. В чаши или във формите за кексчета мога да ги извия и да им придам форма, каквато аз желая. Приятни занимания!

 

Tags: Украси

  • Hits: 8730

Коментари   

Таня Манолова
0
Прекрасна е тортата, цветята са много красиви и изящни. От снимката ми се струва, че ги душите с вътрешната част на ананаса. Така ли е?
Благодаря за всички прекрасни рецепти, които споделяте с нас! Бъдете здрава!
Отговор
yoli
0
Много благодаря, Таня! Да, с вътрешната част са сушени, но може и да се махне. След изсушаване не е твърда за мен, но все пак зависи от зрелостта на самия плод.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.