Дантелен чипс

 

Представям ви лесна и бърза, но много ефексна украса. Наричат я "Дантелен чипс" и е подходяща за торти, сладкиши и солени ястия, тъй като вкусът е напълно неутрален. Всъщност, изобщо не може да се каже, че е нещо вкусно, но това е без значение. Важното е, че с тази изящна дантела можем да направим всяко ястие да изглежда изискано и специално.

В кратък видео-клип се опитах да ви покажа, как се прави дантелен чипс. Въпреки нагледното обяснение ще напиша и тук нужните продукти и начина на приготвяне.

Продукти:

40 мл олио
90 мл вода
10 г брашно
хранителна боя по избор

Приготвяне:

*  Бъдете точни с мерките.  Разтворете боята с водата. Добавете олиото и брашното. Разбъркайте всичко до гладка консистенция.

* Добре загрейте тиган с незалепващо покритие. Излейте сместа и я оставете за няколко минути докато се изпари всичката вода и се получи мрежа. Оставете дантелата да изстине.

* Пренесете я внимателно върху салфетка за да се отцеди от мазнината. Попийте и от горната страна. Начупете я на парчета, сложете ги в кутия между салфетки и съхранявайте на стайна температура. Приятно майсторене!

 

Tags: Украси

  • Hits: 6722

Коментари   

Теа
0
Здравейте, какво количество боя използвате?
Отговор
yoli
0
Здравей, Теа. Няма определена мярка, която да може да се посочи. Наситеността на цвета зависи от това, колко на теб ще ти хареса. Слагай постепенно толкова боя, че да останеш доволна от резултата.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.