Дантелен чипс

 

Представям ви лесна и бърза, но много ефексна украса. Наричат я "Дантелен чипс" и е подходяща за торти, сладкиши и солени ястия, тъй като вкусът е напълно неутрален. Всъщност, изобщо не може да се каже, че е нещо вкусно, но това е без значение. Важното е, че с тази изящна дантела можем да направим всяко ястие да изглежда изискано и специално.

В кратък видео-клип се опитах да ви покажа, как се прави дантелен чипс. Въпреки нагледното обяснение ще напиша и тук нужните продукти и начина на приготвяне.

Продукти:

40 мл олио
90 мл вода
10 г брашно
хранителна боя по избор

Приготвяне:

*  Бъдете точни с мерките.  Разтворете боята с водата. Добавете олиото и брашното. Разбъркайте всичко до гладка консистенция.

* Добре загрейте тиган с незалепващо покритие. Излейте сместа и я оставете за няколко минути докато се изпари всичката вода и се получи мрежа. Оставете дантелата да изстине.

* Пренесете я внимателно върху салфетка за да се отцеди от мазнината. Попийте и от горната страна. Начупете я на парчета, сложете ги в кутия между салфетки и съхранявайте на стайна температура. Приятно майсторене!

 

Tags: Украси

  • Hits: 3330

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.