Агнешки котлети с хрупкава коричка

 

Агнешките котлети са изключително нежно и крехко месо, което изисква минимална термична обработка. Дали са на грил, пържени или печени във фурна няма значение. Важното е да не се готвят дълго време за да не изсъхне месото. В повечето държави агнешките котлетчета се хапват приготвени алангле или медиум. Преценете как ви харесва на вас, но не ги преизсушавайте.

Продукти за 4 порции:

12 агнешки котлета
сол и черен пипер на вкус
20 г масло
1 с.л. зехтин
2 картофа
100 г кашкавал или друго твърдо сирене
1 ч.л. нарязан розмарин
1-2 с.л. кедрови ядки

Приготвяне:

* Овкусете котлетите със сол и черен пипер. Запържете ги за кратко в двата вида мазнина колкото да се запечатат.

* Настържете картофите и кашкавала на едро ренде. Измийте картофите в подсолена вода, отцедете ги и попийте излишната влага с кухненска салфетка.

* В купа смесете картофите, кашкавала, розмарина и кедровите ядки.

* Подредете котлетите в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях сложете по малко от сместа.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете месото за около 20 минути. Да ви я сладко!

Tags: Ястия с месо Великден

  • Hits: 7830

Коментари   

Александра
0
Йоли, прекрасна, откъде намираш хубави агнешки котлети?
Отговор
yoli
0
Благодаря, Алекс. Ами много е сложно при мен. В Германия съм от няколко години. Катастрофа е с агнешкото! Пълна! Само от турските магазини намирам рядко свястно агнешко, което донякъде напомня на нашето. Аз съм в малко градче, няма турски магазин. Като отида в по-голям град винаги се отбивам при тях на пазар. А в Лидл и Алди направо не ми се споменава какво агнешко продават. Трудна работа е намирането на добро месо тук. Поне според моите разбирания за добро месо. А тази рецепта е стара, с чудно ароматно българско месце. Ах, как ми липсва!
Отговор
Sonya
0
Здравейте Йоли! Аз също живея в Германия. Ако имате наблизо руски магазин "Mix Markt" , препоръчвам Ви. Месото е доста добро, ние само от там си го купуваме.. Съпругът ми работи в един от складовете фирмата. Част от месото и рибата са собствено производство.
Отговор
yoli
0
Сонче, две години все от тях взимам. Не съм доволна. Месото е изключително сухо и безвкусно. Няма помен на аромат на агнешко. Последните 2-3 пъти обаче от турците купувам. Преди три дни взех котлетчета и агнешка главичка. Много добри бяха, супер съм доволна. Не ги знам откъде се снабдяват и те, и руснаците, но месото е различно. А от братушките купувам риба-само от тях! Сметана и извара също, нямат равни! Непременно опитай сметаната им, ако не си. Ще останеш много доволна.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.