Пиле магданозлия

 

Преди години много харесвах кулинарното предаване "Време за готвене". Нямам представа, дали все още го излъчват по някоя от телевизиите, но силно се надявам да е на екран. Надявам се, защото лично аз научих много от водещия Влади Илиев. Интересни рецепти, чудесно поднесени. Най-важното беше самата атмосфера на предаването. Винаги ми носеше усещане за топлота, уют и дом. Самият Влади е едно позитивно талантливо момче и от сърце му желая много, много успехи в кулинарното поприще. Благодаря му и за тази великолепна българска рецепта, която с удоволствие представям на вас.

Продукти:

1 пиле
50 мл олио
2 с.л. масло
1 глава лук
100 мл бяло вино
1/2 лимон
2-3 с.л. брашно
1 ч.ч. вода
сол и черен пипер на вкус
5-6 големи връзки магданоз
3 скилидки чесън
1 домат
2 жълтъка
1 ч.ч. кисело мляко

Приготвяне:

* Нарежете пилето на порции, измийте го и подсушете с домакинска салфетка. Запържете го от всички страни в олиото и маслото.

* Нарежете лука и го прибавете към месото. След като се задуши налейте виното и сока от лимона, а кората сложете цяла. Ще я отстраните в края на готвенето. Подправете със сол и черен пипер.

* Разтворете брашното във водата и го добавете към месото. Похлупете и оставете да се готви на тих огън докато пилето омекне. Ако соса ви се стори гъст, разредете с още малко вода.

* Когато пилето е почти готово нарежете на ситно магданоза и чесъна. Прибавете ги към ястието и гответе до пълна готовност. Накрая сложете и домата, нарязан на малки кубчета. Той трябва да остане почти суров, целта е да се усеща киселината и целостта му.

* Отстранете гозбата от котлона и застройте с жълтъците и млякото. Ако желаете, сервирайте с картофено пюре. Да ви е сладко!

 

Tags: Ястия с месо Български гозби

  • Hits: 7754

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.