Да сготвим с Вonduelle

 

Сезони. За щастие, ние в България сме облагодетелствани да имаме четири прекрасни сезона. Щастливци сме, че земята ни е плодородна и могат да се отглеждат различни зеленчуци и плодове. Но колкото и да е хубаво, ето на, зима е. На пазара няма пресни зеленчуци и плодове, отгледани под нашето слънце. Има внос, има парникови, дошли от други страни. Към кое прибягваме най-често като готвим? Лично аз, към замразените зеленчуци. Признавам си, че домашната зимнина е нещо специално. Толкова истинско, направено с любов и след това споделено с близки хора. Продължавам да правя зимнина, но не толкова, колкото правех преди години. Нямам време, поостарях, а и за някои неща наистина смятам, че замразените зеленчуци са по-добър вариант.

Вonduelle ме помолиха да споделя личното си мнение и впечатление от техните продукти. Няма да говоря празни приказки. От консервираните им зеленчуци съм ползвала само грах, червен боб и царевица. И ще ви кажа за какво. Грах купувам в малките им консерви за Руска салата. Много млечен, нежен и най-важното: супер свеж зелен цвят! Царевица ползвам за салати, а с червения боб правя любимата си салата Сомбреро. Лесно ми е, просто отварям консервата. Царевицата е сладка и с много тънка ципа, явно е хубав сорт. Що се отнася до червения боб, наистина е супер! Най-много ми харесва, че е с ярък цвят и цели гладки зърна. Никъде в консервата няма напукани зърна боб. Незнам как го правят, но аз като варя боб не ми се получава така перфектно. Толкова за консервите. Казах ви, че наистина ще споделя моето мнение и няма да говоря за продукти, които не съм ползвала.
От замразените зеленчуци на Бондюел най-вече ползвам зелен боб, спанак, царевица и моркови. Зеленият боб наистина ми е много на сърце. Точно този сорт, тънички крехки шушулки без семена е наистина великолепен. Много го харесвам за ястия, супи и топли салати. Крехък и активно зелен. Последният път, когато купих зелен боб на Бондюел беше съвсем скоро. За една определена рецепта търсих в големите супери пресни зелени аспержи. Не намерих и напълно успешно ги заместих точно с този боб. Стана фантастично!
Сапанакът на Бондюел многократно ме е спасявал за по-големи проекти, с които съм се захващала. Често ми се случва да правя тези Спаначени бисквити за партита или други събития, на които има много хора. Нямам физическата възможност да направя рулото в големи количества с пресен спанак, а и не винаги мога да го намеря в магазините. Винаги прибягвам до Бондюел. Перфектно изчистен и с активен зелен цвят. Единственото, което правя е да размразя спанака и да го отцедя от излишната вода. Да го подправя на вкус и това е всичко.
Царевицата ползвам отново за салати. Не я размразявам, а в последния момент хвърлям в салатата шепа царевица. Тя се размразява само след няколко минути и в същото време охлажда салатата и я държи свежа.
Рядко купувам от миксовете, но например майка ми редовно готви на баща ми с тях вкусни зеленчукови супи.
Морковчетата са чудни, карамелизирам ги за гарнитури или ги правя сладко-кисели.

Какво трябва да знаем за замразените зеленчуци? Все по-често си задаваме въпроса кое е полезно и кое не е. В днешно време технологиите са толкова високи, а предлагането и конкуренцията огромни. Няма да е лъжа, ако кажем, че има страшно много не неполезни, а направо вредни за здравето храни. За щастие при замразените зеленчуци тази опасност отпада. Тъй като се замразяват шоково, в тях остават почти всички ценни хранителни вещества, минерали и витамини. Понякога са дори за предпочитане пред пресните. Помислете, много плодове и зеленчуци се берат направо зелени. Транспортират се до други държави и зреят изкуствено в складове и магазини. А зеленчуците и плодовете, които се замразяват задължително се берат в пълната си зрялост. Само тогава растенията са в силата си, пълни с ценни хранителни вещества.

Как да готвим замразените зеленчуци? Лично аз ги готвя без да ги размразявам предварително. Много са крехки и нежни и има опасност бързо да станат на каша, ако се размразят предварително. Същото е и ако ги преварите. Добавяйте ги към края на готвенето. Преценете кога да ги добавите според вида им. Някои са по-крехки, други изискват малко по-дълго време за готвене. Все пак, ако зеленчуците се размразят и омекнат, лесно може да ги превърнете във вкусен пастет, сос или песто.

Винаги можем да направим храната по-красива, по-полезна и по-вкусна. Нужни са само качествени продукти, желание и въображение. Да ви е сладко с Бондюел!

Статията е написана по поръчка на bonduelle.bg

Tags: Споделено

  • Hits: 4271
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.