На гости на COOKIT.BG

 

Често в забързаното ни съвремие нямаме достатъчно време за пазаруване и готвене. На всеки му се хапва нещо вкусно и домашно приготвено, а минутите все ни притискат. След работа трябва да идеш на пазар, после да се прибереш и тепърва да се затвориш в кухнята. И си така уморен, че с нищо не ти се захваща. Прибягваш до нещо готово от магазина, а вътрешно се ядосваш, че семейството ти не получава нормална храна, прясно приготвена у дома. Все ме питат по разни интервюта, какво е за мен здравословното хранене. Знаете, отговорът ми винаги е само един-домашно приготвената храна. Без излишни табута, с качествени подукти и в умерени количества.

Днес искам да ви представя един нов проект. Млади и креативни хора са разработили за нас една онлайн-услуга, която е сравнително нова за България. Поканиха ме да им гостувам с няколко рецепти. Това е нещо интересно и ново за мен и с радост се отзовах на поканата им. Нека ви разкажа малко.

Мотото на сайта COOKIT.BG е "Сготви вкусна рецепта, а ние ще ти доставим всичко необходимо". Съвсем лесно е. Разглеждаш рецептите, избираш си нещо апетитно и поръчваш. Получаваш до вратата си доставка по куриер с всички нужни за приготвянето на рецептата продукти. Напълно точно оразмерени и грижливо пакетирани. Към тях има подробно описание на начина на приготвяне стъпка по стъпка. Продуктите са свежи, тъй като се закупуват едва след приемане на поръчката. Времето за ходене на пазар е спестено, остава само удоволствието и удовлетворението от домашното готвене.  Спестено е измислянето на интересна и вкусна рецепта. Няма и разхищение на храна, тъй като всичко е съвсем точно премерено. Скоро прочетох, че според  Българска хранителна банка, страната ни изхвърля 670 000 тона храна годишно-На гости на COOKIT.BGмесо, млечни продукти, плодове, зеленчуци и хляб. Количество се равнява на близо 2.2 милиарда порции от по 300 грама или около 90 кг на всеки българин, което прави на всеки 10 лв, похарчени за пазар, 2 лв отиват в боклука. Проблемът с разхищението на храна е не само локален, но и световен. И придобива все по-застрашителни мащаби. Всяка пета покупка на Стария континент заминава в коша неразопакована. Тъжна картирнка, нали?

Моето първо предложение към вас е един великолепен десерт. Наближават празници, не само Коледа и Нова година, а и много имени дни. Банановата торта, която направих специално за COOKIT.BG е изключително лесна за приготвяне, напълно съобразена със сезона и много, много вкусна. И е със страшно много банани. Цели пет! Поне аз досега не бях правила торта с толкова много банани. Толкова е свежа и ароматна, че веднага ще поръчате втора след като я опитате. Гарантирам, че дори деца ще я направят без никакъв проблем, а и аз винаги съм тук и с удоволствие отговарям на въпросите ви, знаете това.

В COOKIT.BG ще намерите още много разнообразни рецепти за всякакви поводи. Невероятно удобство е, че към тях има и кратко видео, което показва стъпка по стъпка приготвянето на рецептата. Така дори и по-неопитните ще се справят без проблем в готвенето.

Разгледайте страницата на COOKIT.BG и си изберете си нещо вкусно. Пригответе го у дома и зарадвайте близки и приятели с качествена домашна храна!

Tags: Споделено

  • Hits: 4790
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.