Познаваш ли вкуса на България?

 

Познаваме ли България? Познаваме ли българския вкус? Или само си мислим, че го познаваме? Искам да ви подтикна да участвате в един невероятно вкусен български конкурс. Искам да запаля още повече любовта ви към българската кухня. Сготви своята любима българска рецепта, качи снимка и сподели рецептата. Нека покажем на света богатото разнообразие на националната българска кухня. 100 от вас ще имат възможността да представят България по време на първия по рода си Международен кулинарен фестивал, който ще гостува през май в 8 бълграски града.

Тук ще намерите нужната информация за конкурса:

Проектът " Мислиш си, че познаваш България?" първоначално е замислен като кампания "от хората за хората". По време на активната част водеща роля имат участниците, които сами определят насоката на диалога в социалните мрежи, споделят различни мнения, подплатени с факти и източници, опит и препоръки за подобряване на съдържанието. Кампанията е много харесвана не само от нас, българите, а и от чужденци, живеещи в България, както и от българските общества по цял свят. През май 2016 ще бъде следващата фаза " България посреща вкусовете на света". Кулминацията ще бъде Международният кулинарен фестивал, който ще се проведе в София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново и Благоевград. Ще бъде едно истинско гурме-преживяване! До момента 20 държави са заявили участие, като всяка ще представи на българската аудитория своята култура, обичаи и свързаната с тях традиционна храна. Всяка държава ще има свой собствен щанд с национални ястия, напитки и сувенири.
Нека им покажем какво можем ние! Нека си припомним любимите бабини гозби! Нека се обърнем към корените и традициите си! Българската кухня е невероятно богата и вкусна. Всеки ден се убеждавам в това, четейки рецептите, които публикувате. Ще се радвам да станете част от инициативата " Мислиш си, че познаваш България?" и участвате в кулинарния конкурс. На страницата им във Фейсбук може да видите кои са нашите участници до момента и какво ястие са приготвили. Очакваме и вас и благодарим сърдечно за подкрепата!

 

Tags: Споделено

  • Hits: 3404
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.