Balkan Culinary Competition

 

Скъпи приятели, за втори пореден път у нас се провежда единственото по рода си международно кулинарно състезание "Изкуството на храната в хотела и ресторанта". Балканската кулинарна купа се организира от Българската асоциация по карвинг, чийто президент е нашият световен шампион по карвинг Веселина Славчева. Събитието ще се проведе от 13 до15.05.2016 г. в хотел PREMIER FORT BEACH-Свети Влас.
Състезанието има за цел да е трибуна на тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите и ресторантите, както и за обмен на знания, идеи и нови кулинарни техники, които да насочат вниманието към вкуса, визията и начина на поднасяне на едно ястие.
Остават броени дни до състезанието, а черпаците се вихрят в кухните на записалите се. Своите документи са подали отбори, индивидуални състезатели и презентатори от Англия, България, Испания, Италия, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Тунис, Хърватия, Южна Корея, Япония и др.
Журито на състезанието отново ще бъде в международен състав, без българско участие. Поканени са съдии от световната асоциация на кулинарните сдружения (WACS). По атрактивен начин ще бъдат представени всички фирми партньори. Чрез  нетрадиционни предизвикателства и демонстрации. Публиката ще може да се запознае с професионално кухненско оборудване. Посетителите ще имат възможността да пресъздадат и своя рецепта, за целта е необходимо предварително записване по време на състезателните дни.
За реализирането на международния формат се включва шеф-готвач Валери Нешов, както и много други Шеф-готвачи: Ради Стамболов, Боби Екзархов, Жоро Иванов, Андрей Стоилов, Тони Иванов, Петър Йоргов и други.

Можете са се запознаете с пълния регламент за участие в Балканска кулинарна купа, като следите официалната Facebook страница на събитието:
https://www.facebook.com/CulinaryCompetition/
Ако желаете да станете медиен партньор на събитието, моля свържете се с Веселина Славчева. Контакти:

e-mail: veselinavalе@gmail.com

Очакваме ви!

Tags: Споделено

  • Hits: 3555
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.