Бисквитки с жълтъци

 

 

Ако от някоя рецепта са ви останали жълтъци и се чудите в какво да ги вложите, направете тези чудесни сладки. Леки са като перушина и колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават.

Продукти за около 20 двойни бисквити:

3 жълтъка
35 г пудра захар
ванилия
50 г брашно

друго:

2-3 с.л. конфитюр или мармалад за слепване
20-30 г стопен шоколад за гарниране

Приготвяне:

* С миксер разбийте на гъст побелял крем жълтъците, захарта и ванилията. Прибавете брашното и добре разбъркайте отново с миксер.

* Изсипете сместа в пош и отрежете на върха малък отвор. Покрийте тава с хартия за печене и шприцовайте малки капки, не по-големи от 2 см. Изпечете бисквитките в загрята на 180°C фурна с вентилатор за 9-10 минути.

* След като изстинат ги слепете две по две с малко мармалад и ги напръскайте със стопен шоколад. Да ви е сладко!

Tags: Сладки

  • Hits: 10595

Коментари   

Дами
0
Може ли да се слепят с течен шоколад?
Отговор
yoli
+1
Разбира се! Кой с каквото обича.
Отговор
Мария
0
Здравейте! Времето за печене се оказа твърде много в моя случай. Дали съм сбъркала другаде или просто трябва да намаля времето наполовина (още на четвъртата минута сладките хванаха загар)?
Отговор
yoli
0
Привет, Мария. Разбира се, че ще хванат бързо загар, но това не означава, че за 4 мин. ще са изпечени. Времето за печене, посочено в рецептата никак не е дълго. 9-10 мин. са необходими със сигурност.
Отговор
Мария
0
Тъй като смятам отново да опитам, искам да уточня, че изчаках все пак 9 минути (на петата ги покрих с хартия), но изгоряха. Но дори и така бяха приятни за ядене. :)
Отговор
yoli
+1
Явно различна фурна. В моята стават за това време, което съм посочила. Няма как да напиша друго, освен за собствения си опит. Благодаря ти!
Отговор

Добавете коментар