Банички от парено тесто

 

Бих искала да ви предложа една идея за солени банички. Вкусни са и се приготвят изключително бързо и лесно. Нужно ви е парено тесто, чиято рецепта може да видите тук.

За соленките вземете по-голяма част тесто и го разточете на правоъгълна кора с точилка. Не забравяйте обилно да поръсите работния плот с брашно, както и самото тесто. Тестото е много лепкаво и ще ви създаде главоболия, ако не е поръсено с много брашно.

След като го разточите го нарежете на квадрати. Намажете краищата им с малко разбито яйце, а в средата сложете плънка по ваш избор. Аз ги направих с шунка и кашкавал.
След това прегънете баничките по диагонал, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и го намажете с разбито яйце. Поръсете ги с различни семена и изпечете в предварително загрята на 180* фурна за около 35-40 минути.

 

 

* Тестото е влажно и изисква по-дълго печене. Дори може да печете по-дълго. Сервирайте баничките леко топли, ако са горещи ще усещате влагата вътре и ще имате усещането, че не са изпечени добре. Да ви е сладко!

 


.

Tags: Тестени

  • Hits: 8598
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.