Руло от свинска плешка

 

Рулото, което ви представям има няколко преимущества. Тъй като е увито във фолио то винаги приема идеална форма след изпичане. С други думи, дори и парчето месо да не е било съвсем равно, след като го развиете от фолиото ще бъде напълно оформено като руло. Другото е, че завивайки с фолио не се нуждаем от готварски канап за да го стегнем. Фолиото позволява рулото да се приготви ден-два предварително. Преди сервиране го развийте, полейте със соса и затоплете. Освен това месото остава сочно, тъй като соковете няма накъде да изтекат. Ако желаете, може да сложите лист хартия за печене върху алуминиевото фолио и след това да завиете месото. Така алуминият няма да се допира до храната. Ако решите да го направите, първо намокрете хартията и я намачкайте с ръка за да омекне. По този начин ще завиете по-лесно месото, а и влагата от хартията ще направи рулото още по-сочно.

Продукти:
 
1 кг свинска плешка без кост
сол и черен пипер на вкус
суха мащерка
 
пълнеж:
 
2 яйца
стрък пресен лук
магданоз
50 г тънко нарязана пушена шунка
200 г топено сирене
300 г гъби
20 г масло
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
* Оформете месото на тънко парче, подходящо за завиване на руло. Подправете го със сол, пипер и мащерка и го сложете върху голям лист алуминиево фолио.
 
* Разбийте яйцата с вилица и добавете към тях ситно нарязаните пресен лук и магданоз. Изпържете омлет и го сложете върху месото, а върху него наредете шунката и половината от топеното сирене.
 
* Задушете гъбите в маслото и подправете със сол и пипер. Половината сложете при останалата плънка на рулото. Завийте месото на стегнато руло и го увийте във фолиото. Ако е нужно сложете още един лист фолио. Поставете го в тавичка с малко вода и изпечете на умерена фурна за около два часа.
 
* Към останалите задушени гъби прибавете другата част от топеното сирене. Сипете малко вода и гответе няколко минути. Пасирайте соса до гладкост. Ако желаете може да оставите няколко цели гъби за гарниране.
 
* Развийте рулото от фолиото и го нарежете на филийки. Сервирайте с гъбен сос и добре охладено бяло вино. Да ви е сладко!

Tags: Ястия с месо

  • Hits: 23140

Коментари   

Такухи Езегелиян
+2
Прекрасна рецепта! Месарят ми беше изумен от идеята за руло от плешка, но се справи с "отварянето" на месото. Не стана много тънко и затова не успях да завия рулото много плътно, но с един пласт хартия и два пласта метално фолио нещата се получиха отлично. Самото месо става много по-сочно, много по-вкусно и много по-крехко, отколкото когато се прави с филе. Аз имах резерви относно омлета, притеснявах се, че след толкова печене яйцето ще стане тричаво, но всъщност част от соковете попиват в него и той става мек и страхотен. Да не говорим за удобството ястието да се изпече от предния ден. Препоръчвам на всички и благодаря за чудесната рецепта на Йоли! :)
Отговор
yoli
-1
Много благодаря, Такухи! Отново и отново! Да, с плешка е много по-сочно и вкусно, отколкото с бут или филе. Радвам се, че го направи и ви е харесало!
Отговор
Венетка
0
Здравейте,Йоли!
За колко порции е това руло?
Очаквам десетина гости и не зная колко рула да направя?
Благодаря!
Отговор
yoli
0
Здравей и от мен. Ще се радвам да направиш рулото и да ви хареса. Благодаря ти!
Лесно ще го сметнеш колко месо ти е нужно. Стандартният порцион е Пи 200 г сурово месо на човек. Ти може да заложиш по 150 г, тъй като има и пълнеж в рулото. Прецени спрямо хората. Ако е трудно да намериш много големо парче месо, направи 2 по-малки рула. Ще стане много по-добре на вид.
Отговор
Росина
0
Здравейте имам въпрос относно разрязването на плешката ... само в едното направление ли се опитвам да я разрежа или и в двете , демек по правоъгълна ли да е ''пържолата'' или по квадратна. :) Благодаря
Отговор
yoli
0
Здравей, Роси. Принципно е по-добре за вида на рулото, ако месото е по-правоъгълно. С квадрат става малко по-дебело, но също е хубаво. Не го мисли, не е важно. Зависи изцяло от парчето месо и как ти позволява да го разрежеш. Всеки път различно става.
Благодаря ти, ще се радвам, ако ти хареса!
Отговор
РОСИНА
-1
Здравейте може ли да се направи и с телешко месо?
Отговор
yoli
0
Разбира се, Росина. С каквото месо обичаш може да го направиш.
Отговор
Галя
0
Страхотно е това руло Йоли! Прекрасно на вид и на вкус! Доста добре го бях опаковала. Накрая го развих, за да се зачерви и се отдели доста течност, която добавих вместо вода в гъбения сос. Отличен резултат! Благодаря за рецептата! :-)
Отговор
yoli
0
Гале, Хриси, първо да ти се извиня за закъснелия отговор. От месец имам проблем в системата за коментари. Не получавам никакви известия. А толкова хора са ми писали...Наистина страшно много се извинявам!
Благодаря ти! Радвам се, че ви хареса!
Отговор
Вики
0
Искам да пропусна яйцата ,дали ще се получи ? И какво да добавя друго ?
Отговор
Пешка Тенева
0
Благодаря Йоли за прекрасната рецепта.!Уникално руло! Гостите ми останаха много очаровани! Вкусно, сочно голяма вкусотия! :
Отговор
yoli
+1
Много се радвам, че на всички ви е харесало! Аз на теб благодаря! За доверието и хубавите думи!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.