Новогодишна баница на охлювчета

 

 

Традиционната баница с късмети присъства на всяка трапеза. Тази година нашата ще бъде на хапки. Подобен начин на оформяне е подходящ за повече хора. Дори компанията да е много голяма, върху или във всяко завъртяно парченце баница може да се спотаи добро пожелание. Всеки ще си чупне залче и ще се зарадва на късмета си. Баницата е със сирене, кашкавал и яйца. И разбира се-с много масло. Весело посрещане на Нова година!

Продукти за форма 20-22 см:

400 г фини кори за баница
125 г стопено масло
200 г натрошено краве сирене
70 г кашкавал на малки кубчета
3 яйца
30 мл прясно мляко

Приготвяне:

* За пълнежа смесете в купа сиренето, кашкавала и яйцата. Налейте млякото и разбъркайте.

* Покрийте формата с хартия за печене. На дъното сложете една кора за баница и я намажете с малко масло.

* Слепете две кори за баница, намазани с масло, прегънете ги, намажете отново и сложете малко от плънката. Завийте на хлабаво руло. Слепете още две намазани с масло кори, прегънете ги и сложете от пълнежа. Върху тях поставете вече готово завитото руло.(Снимка 1). Увийте всичко на още по-голямо руло и го срежете на 6 части (Снимка 2).

 

 

* Подредете охлювите един до друг във формата за печене, като започнете от края. (Снимка 3) Парчетата са големи и ще дадат чудесна височина на баницата. Ако искате да ползвате по-голяма форма увеличете количествата на продуктите. От посочените от мен се получават около 20 големи хапки.

 

 

* Загрейте фурната на 180°C с вентилатор или на 190°C без. Изпечете баницата за около 35-40 минути или докато се зачерви приятно. Преди поднасяне забодете късмети и дрянови клонки. Ако желаете може да ги сложите и вътре в баницата, докато още завивате рулата. Желая ви весело посрещане на Нова година, много късмет и здраве!

 

Tags: Български гозби Тестени Коледа

  • Hits: 7744

Коментари   

Дора Динолова
+1
Невероятни рецепти! И вие сте невероятна! Всичко което публикувате е вкусно, красиво и е експлозия от вкусове!Весели празници! Желая ви успешна и красива
Нова година!
Отговор
yoli
0
Благодаря за милите думи, Доре! Щастлива Нова година!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.