Пурички със спанак и сирене

 

За всеки българин баницата е любимо ястие. Вариантите са много, от вкусни, по-вкусни. Спях се на банички със спанак. Реших да ги направя като пурички, подходящи както за закуска, така и за парти. Пълнежът също промених спрямо формата им. По този начин може да импровизирате с него:  класиката яйца и сирене, праз-лук, кромид-лук, различните видове зелници и кайма. Или нещо сладичко: с тиква и ябълки. И още много други ...

Ето и нужните продукти за 20 пурички:

10 кори за баница
1 ч.ч. бланширан спанак
1 стрък зелен лук
1 скилидка чесън
2 с.л. нарязан джоджен
2 с.л. нарязан магданоз
1 яйце
150 г сирене
150 г натурално крем сирене
сол на вкус
2 с.л. стопено масло
сусам или мак за поръсване

Приготвяне:

* За плънката сложете в блендер спанака, лука, чесъна, джоджена, магданоза, яйцето и двата вида сирене. Смелете всичко фино, и ако е нужно посолете. Вместо блендер може да използвате пасатор, за да направите сместа на гладък крем. Сипете крема в пош с кръгъл накрайник. Разбира се, ако нямате пош трябва да нанесете плънката по корите с лъжичка.

* За две пурички е нужна една кора за баница. Всяка намажете с малко масло и прегънете на две. Срежете ги на половина.  Откъм по-късата им страна шприцовайте малко крем и завийте на пури, като загънете добре краищата, за да не изтече пълнежа. Намажете баничките с останалото масло и поръсете с мак или сусам.

* Изпечете пуричките в загрята на 180* фурна за около 20 минути до зачервяване. Да ви е сладко!

 

Tags: Български гозби Тестени

  • Hits: 6805

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.