Рисувани яйца

 

 

Лесно може да изрисувате цветчета върху сварени яйца само с помощта на клечки за уши. Нужни са също сладкарски бои. По-удачни са тези, които са на гелова основа, тъй като това позволява лесно смесване на цветовете, но и с течни се получава идеално.

И така, капнете по малко боя в палитра за рисуване или върху друга подходяща повърхност. Цветовете подберете сами. Пригответе си клечки за уши, чаша с вода, няколко салфетки и тънка четка за рисуване. Готови сте да започнете.

Яйцата трябва да са сварени и охладени. Рисунъкът е по-добър върху бели яйца. Топнете само върха на памучето на клечката във водата, а след това в боя. Попийте излишъка върху салфетка. По памука трябва да остане съвсем малко разредена боя. Нарисувайте цветчета по черупките на яйцата, като само леко допирате тампона. Оставете яйцата настрана, докато боята изсъхне. След това може да нанесете отгоре друг цвят, тичинки и т.н. С четката нарисувайте клончета и листа. Вашите флорални яйца са готови!

Красиви се получават и яйцата с ленти. Нарежете тънки летнички хартиено тиксо (използва се в индустрията, за облепване при боядисване, строителството и ежедневни дейности). Облепете с тях на няколко места яйцата. Разтворете боя в гореща вода и добавете 1 с.л. оцет. Ако искате нежни цветове, топнете яйцето в боята и веднага го извадете. Попийте го със салфетка и махнете лентите. Там, където линиите се пресичат може да нарисувате малки цветчета.
Приятно творчество и светли празници!

 

Tags: Великден

  • Hits: 8730

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.