Венец от коледни трюфели

 

Ето как от основна смес за трюфели може да получим различни вкусове. Импровизирайте със съставките, които са за добавка към черния и белия ганаш. Реших да оформя бонбоните на венец. Ако и на вас ви харесва е нужно да си купите стиропорова основа, върху която да подредите трюфелите.

Основни продукти:

за трюфели с бял шоколад - 24 бр.

50 г масло
80 мл течна сметана
300 г бял шоколад

за трюфели с натурален шоколад -  24 бр.

150 мл течна сметана
225 г натурален шоколад

за пълнежите:

* 1 ч.л. зелен чай Мача
100 г суров шамфъстък

* 1/2 ч.ч. счукани карамелизирани орехи
настъргана кора от 1/2 портокал
2-3 капки портокалова есенция

* 1 с.л. бренди
прияни вишни

* 1 ч.л. инстантно кафе
цели печени лешници

* стопен бял и натурален шоколад за покриване на трюфелите
цветно захарно тесто за украса

 



Приготвяне:

* В отделни съдове загрейте двете части сметана до кипване. В едната сипете маслото и белия шоколад, а в другата натуралния. Оставене за 2 минути и разбъркайте на гладък крем.
 
* Разделете по равно двата крема в четири отделни купички.
 
* Към едната купичка с бял ганаш прибавете зеления чай и счукания шамфъстък. Разбъркайте и оставете да се охлади добре. Оформете бонбони и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене, за да се втвърдят добре.

* Втората купичка с бял ганаш първо трябва да се охлади преди да прибавите към нея карамелизираните орехи, портокаловата кора и есенцията. Ако сместа е топла ще стопи карамела и той няма да се усеща като хапвате бонбоните. Отново оставете на студено, за да се стегне крема напълно. Оформете бонбони и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене, за да се втвърдят добре.

* Към едната купичка с тъмен ганаш прибавете алкохола, а към другата кафето без да го разтваряте предварително. Разбъркайте и оставете на студено да се стегнат. След като това стане направете бонбони, като в едните сложите цял печен лешник, а в другите по една пияна вишна без костилка. Топнете бонбоните в стопен бял шоколад. Поставете ги върху хартия за печене, докато се втвърдят добре.

*  Върху бонбоните, покрити с тъмен шоколад капнете малко стопен бял, за да заприлича на снежно покритие. След като и той се втвърди направете коледна украса и я залепете с малко течен шоколад.
 
* Набодете клечки за зъби по стиропоровия венец, а по тях забодете трюфелите. Подредете както на вас ви харесва. Весели празници и да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки Коледа

  • Hits: 5977

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.