Многолистни тарталети с шунка и яйце

 

Може да направите тарталетите с продукти, които обичате или с това, което имате в хладилника. Придайте им повече колорит като сложите печена червена чушка, маслини, домат, зелен лук или подправки. Експериментирайте смело, тук няма какво да сгрешите.

Продукти за 4 тарталети - форми 12 см:

200 г бутер тесто
4 резена сирене за тост
4 резена тънко нарязана шунка
4 яйца

Приготвяне:

* Поставете на дъното на формите парче хартия за печене. Разточете тестото с точилка за да не се разлиства много при печене. Изрежете кръгове, малко по-големи от диаметъра на формите. Поставете кръговете във формите и надупчете тестото  с вилица. Добре е краищата му леко да излизат навън, тъй като при печене многолистното тесто се свива.

* Загрейте фурната на 200* и запечете тестените подложки за около 10 минути. Извадете ги от фурната. Дъното се надува при печене, независимо, че е надупчено. Притиснете с пръсти за да оформите добре основата и продължете нататък.

* Върху запеченото тесто поставете по един резен сирене. Нарежете шунката на ленти и завийте по няколко около сиренето, все едно оформяте гнездо. В средата чукнете по едно яйце. Върнете тарталетите във фурната и запечете за десетина минути докато се стегне белтъка. Сервирайте топли. Да ви е сладко!

* Ако искате белтъка да е стегнат, а жълтъка съвсем течен трябва в средата на тарталетите първо да сложите само белтъка. Запечете го докато започне да побелява отгоре и чак след това прибавете жълтъка.

 

Tags: Предястия

  • Hits: 5437

Коментари   

Таня Петева
0
Прекрасни на вид а за вкуса не се и съмнявам Още утре ще ги приготвя Благодаря ти Йоли
Отговор
yoli
+1
Много ще се радвам, ако ти харесат, Танче. Благодаря ти!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.