Оризови кюфтенца на фурна

 Ако ви е останал варен ориз и се чудите какво да го правите, пригответе тези вкусни кюфтенца.

Продукти


2 ч.ч. сварен ориз
шунка
червена чушка
резен от целина - глава
лук
1 скилидка чесън
мащерка
няколко стръка копър и магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

за панировката

яйце
брашно
галета
олио

 



Приготвяне

* Сложете всички зеленчуци в блендер и ги накълцайте много ситно. Към тях прибавете нарязаните копър, магданоз и подправките.

* Смесете зеленчуците с 2/3 от сварения ориз. Останалият ориз го намачкайте с вилица и заедно с яйцето го прибавете към сместа. Това ще направи по-добра спойка между продуктите.

* Направете малки кръгли кюфтенца. Оваляйте ги в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и леко ги напръскайте с малко олио. Изпечете кюфтенцата в гореща фурна докато се зачервят. Поднесете като гарнитура или самостоятелно ястие с млечно-чеснов сос. Да ви е сладко!

* Точни мерки на продуктите не са ви нужни. Ако сместа ви се стори рядка и ви е трудно да оформите топчетата, сложете малко галета в сместа за да абсорбира излишната влага.  Може да направите кюфтенцата с вкус, който ви допада най-много. Най-лесно е да отворите хладилника и да видите какво има вътре. Нарежете различни продукти, овкусете с подправки и направете оризовата смес така, както на вас ви харесва. Аз съм дала примерен вариант. Самата смес може да направите ден предварително, както и самите кюфтенца. Преди сервиране ги изпечете. Може и да ги изпържите в олио.

 

Tags: Предястия

  • Hits: 15062

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.