Сьомга в бутер тесто

 

За още по-добър вид може да направите решетка от тънки лентички бутер тесто, която да залепите върху намазаната повърхност на тестото. Ако ви е останала част от плънката я сервирайте като гарнитура.

Продукти за 4 порции:

4 котлета сьомга
4 с.л. заквасена сметана
1 кг пресен спанак
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
50 г масло
сол и черен пипер на вкус
4 листа бутер тесто

Приготвяне:

*  Нарежете зеленчуците и ги задушете за кратко в маслото. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Не слагайте никаква течност, плънката трябва да е суха.

*  Нарежете тестото на правоъгълници, достатъчно големи да загърнат добре парчетата риба. Разточете го с точилка за да не се разлисти много при печенето.

*  Върху всяко  парче тесто сложете по един котлет сьомга. Овкусете рибата със сол и пипер и намажете със сметаната. Върху нея разпределете пласт спанак, висок колкото самата риба.

 



* Намажете краищата на тестото с разбито яйце и го загърнете като ги прищипете добре. Оформете стегнати пакети. Отново намажете тестото с разбито яйце от горната страна за да има хубав цвят след като се изпече. Изпечете ястиео в загрята на 200* фурна за около 30-35 минути или докато тестото се зачерви. Сервирайте ястието топло. Да ви е сладко!

 

Tags: Риба и морски дарове

  • Hits: 9699

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.