Сьомга с козе сирене и салца от манго

 

Червеният хайвер е истински деликатес! Съответно е и скъпо удоволствие. Въпреки това, няма лошо понякога да се поглезим с него. Съдържанието на полиненаситени киселини и Омега 3 в него го правят истински полезен за човешкото здраве. Червеният хайвер се добива от различни риби. Ето някои от тях: Кета-един от най-широко разпространените видове тихоокеанска сьомга. Наричат хайвера от Кета "царски" и има защо. Диаметърът на зрънцата достигат 9 мм и са изключителни на цвят и вкус. Хайвер от Горбуша-също от сьомговото семейство. Това е може би най-разпространения червен хайвер. Зрънцата са с размер 2-2,5 мм в светло-оранжев цвят. Хайвер от Нерка-отново семейство Сьомги. Малки зрънца с по-горчив вкус. Хайвер от Сьомгова пъстърва-сладководна риба от сьомгови. Хайверът е дребен, леко тръпчив и нагарчащ, което го прави пикантен. Цветът му зависи изцяло от времето и мястото на добив.

Продукти за 4 порции:

200 г пушена сьомга
200 г прясно козе сирене
няколко стръка див лук
4 ч.л. червен хайвер

За салцата:

1/2 манго
1/2 краставица
1/2 главичка лук
3 стръка пресен кориандър
сол и бял пипер на вкус
сок от 1/2 лимон
2 ч.л. червен хайвер

 

 



Приготвяне:

* Разпределете рибата за 4 порции и покрийте с нея дъното и стените на малки форми или чашки.

* Разбъркайте сиренето със ситно нарязания див лук и също го разделете на четири.

* Сложете върху рибата във всяка форма половината от определеното сирене, а върху него 1 ч.л. от хайвера. Покрийте с останалото сирене. Приберете формичките в хладилника до сервирането им, като предварително ги увиете в свежо фолио.

* Нарежете мангото, краставицата, лука и кориандъра на ситно. Подправете със сол, пипер и лимонов сок. Оставете салцата за 1 час в хладилника за да се овкуси.

* Обърнете в чинии формичките с риба, отстрани гарнирайте със салцата и червен хайвер, и сервирайте с пресен или препечен хляб. Да ви е сладко!

 

Tags: Предястия Риба и морски дарове

  • Hits: 2776

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.