Ако нямате готов сироп от бъз лесно може да си направите малко количество, което да ползвате за рулото. Нужни са ви 4-5 бъзови цвята. Кипнете ги за 1-2 минути в 200 мл вода. Добавете захар на вкус, сок и кора от лимон. Прецедете.

Tags: Рула

Към рецептата...Руло с крем от бъз и ягоди

  • Hits: 3449

Лимоново руло

 

Матча (Мат-ча означава „чай на прах“) е висококачествен японски фино смлян зелен чай с вековна история, който произхожда от вечно зеленото растение Camellia Sinensis. Историята на древната напитка започва преди повече от 800 години, когато будиският монах Ейсай внася елексира на живот от Китай и засажда Матча в Страната на изгряващото слънце. За разлика от обикновения зелен чай, Матча се произвежда чрез засенчване на растението за период около 20 дни преди беритбата, като по този начин в листата на чаения храст се натрупват големи количества хлорофил и полезни за човешкия организъм хранителни вещества. След това листата на чаените дървета Тенча се берат и смилат до получаването на фина зелена пудра с аромат на прясно окосена трева. Технологията на смилане е изцяло ръчна с гранитни камъни, като за един час се приготвят едва 40 г от здравословния прах. Този процес на производство на чая е непроменен от столетия. Освен, че чаят е свързан с вековните японски чаени церемонии, той е и широко използван в кулинарията. Чудесен е за сладки и солени ястия, дресинги и придава на храната свеж зелен цвят. Ето едно предложение за руло.

Tags: Рула

Към рецептата...Лимоново руло

  • Hits: 1601

 

За крема може да заместите лешниковата нуга с нутела. Нугата е нейна основна съставка. Прибавете 2-3 с.л. нутела към напълно изстудения крем, за да не се разводни. Другото, което е чудесно е лешниковия тахан. Две пълни лъжици ще придадат на крема неповторим вкус!

Tags: Рула

Към рецептата...Лешниково руло

  • Hits: 1530
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.