Хлебен пудинг

 

Представям ви един много лек, свеж и лесен за приготвяне десерт. Може да се направи с всякакви плодове, всичко зависи изцяло от вашия вкус. Точна рецепта няма, не е нужна. Направете такова количество, каквото вие прецените. Десертът е вкусен добре охладен и гарниран с лъжица кисела сметана или топка ванилов сладолед. Едно истинско лятно изкушение, опитайте го.

Продукти:

1 опаковка пресен бял хляб за тост
плодове по избор
захар на вкус
2 с.л. подходящо според плодовете сладко
сок и настъргана кора от 1 лимон

Приготвяне:
 
* Нарежете плодовете в купа и ги разбъркайте с останалите продукти за пълнежа. Оставете ги да престоят 30 минути, за да могат да отделят достатъчно сок за напояване на сладкиша.
 
* Изрежете краищата на филийките хляб. Плътно ги подредете по дъното и стените на купа, която предварително сте покрили с парче найлоново фолио. Изсипете плодовете вътре. Отгоре покрийте плътно с филийки хляб.

 * Завийте всичко с висящите краища на фолиото. Натиснете пудинга с някаква тежест, за да може вътре добре да се уплътни и да приеме формата на съда. Оставете го в хладинлика за 1 нощ.
 
* Обърнете пудинга в голяма чиния, отстранете фолиото, гарнирайте с пресни плодове и сервирайте с кисела сметана или топка ванилов сладолед. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладкиши

  • Hits: 4081

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.