Ветрила от кори за баница

 

Една супер симпатична сладка закачка, подходяща за парти. Мини-ветрила от фини кори за баница, малко масло, малко шоколад и малко ядки. Всичко е по малко, но това е още едно доказателство, как от няколко достъпни продукта човек може да направи нещо хубаво, с което да зарадва близки и приятели.  Ветрилата може да приготвите няколко дена предварително, но не ги съхранявайте затворени в съд, за да не омекнат. Наредете ги в чиния и приберете в шкафа. Ползвайте шоколад и ядки, каквито най-много харесвате. Бих казала, че тези симпатични ветрилца са чудесни за детско парти, особено за момиченцата. За случая използвайте бял шоколад и цветна захар за овалване. Убедена съм, че малките годпожици ще се почувстват като истински принцеси!

Не мога да кажа, че това е рецепта, а по-скоро идея. Точни количества не са ви нужни. Нека всеки направи толкова ветрила, колкото желае. Все пак ще се опитам да дам някакви мерки, както и да обясня начина на приготвяне.

* За 16 ветрила са ви нужни две фини кори за баница, 1 с.л. стопено масло, 20-30 г стопен шоколад и 2 с.л. счукани ядки по избор. Както и клечки за зъби, начупени на малки парченца.

* Намажете едната кора с малко масло я покрийте с втората. Отново намажете. Така слепените кори трябва да нарежете на 16 малки правоъгълни парчета. Това става най-лесно, като прегънете корите няколко пъти и нарежете с ножица.

* Получените правоъгълници сгънете на ветрило, като се стараете да правите тънки плисета. Сгъвайте откъм дългата страна. Получената хармоника прегънете на две и в основата на сгънатата част забодете малко парче клечка за зъби. Разлистете плисетата и подредете ветрилата в тава, покрита с хартия за печене. Печете 7-10 минути на 150*. Наблюдавайте ги по време на печене. Много са фини и бързо могат да прегорят.

* Потопете горната част на всяко ветрило в малко шоколад и оваляйте в ядки. Оставете шоколада да се стегне и поднесете. Идеята за ветрилата ми я даде моя близка туркиня. Благодаря от сърце, а на вас да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 21279

Коментари   

Теодора
+1
Здравейте.
Искам да попитам дали ветрилата могат да се приготвят предварително и да се консумират след 2-3 дни или корите ще омекнат при престояване на стайна температура?
Отговор
yoli
-1
Здравей, Теди. Да, може, но не ги затваряй в кутия. Покрий ги с кърпа и на стайна температура. Ще се радвам, ако ти харесат. Благодаря ти!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.