Плодови сандвичи

 

Казват, че за японците храненето е ритуал и основа за духовно израстване. Порциите са малки, изключително стилни като визия и основно са от сурови продукти. Японецът може да превърне дори ежедневната си храна в изкуство. Лично мен много ме впечатлява това отношение към храната и само мога да им се поклоня! И да се опитам донякъде да им подражавам.
Например, погледнете тук колко красиво могат да изглеждат най-обикновени плодови сандвичи. Да, за разлика от нашите, които са най-вече с колбас и кашкавал, японците залагат на свежите плодове. И знаете ли? Оказаха се изключително вкусни!

Децата обикновено се мръщят на пресните плодове и зеленчуци. Убедена съм, че ще провокирате интереса им, ако им приготвите един цветен пъзел от плодове върху филийка, намазана с Philadelphia Light. Хем красиво, хем вкусно, хем зравословно! А ако това е закуската им в училище, всички останали малчугани ще им завиждат! Забавлявайте се заедно с децата си докато приготвяте сандвичите. Доверете се на тяхното въображение и няма да сгрешите. Ще се учудите колко креативни могат да бъдат!

Мерки и теглилки не са ви нужни. Пригответе толкова сандвичи, колкото решите.

* Подберете зрели сезонни плодове, почистете ги и нарежете на еднакви по дебелина флилийки. След това може да изрежете някои от тях с различни формички за сладки.

* Постелете лист найлоново фолио върху дъска и подредете върху него различни плодове, като се стараете парчетата да са плътно едно до друго. Направете цветна картина, все едно редите пъзел.

* Разбъркайте крем-сиренето с мед на вкус, малко канела и настъргана портокалова кора. Лично аз предпочитам точно този вид крем-сирене, тъй като е леко и с нежна консистенция. Намажете филийки хляб и ги поставете внимателно върху плодовете с намазаната част надолу. С остър нож подрежете краищата, като внимавате да не се разместят плодовете.

 * Поставете друга дъска върху филията и с нейна помощ обърнете сандвича. Отстранете фолиото и това е всичко. Импровизирайте с плодовете, както и с ароматите в крем-сиренето. Забавлявайте се вкусно!

 

Tags: Сладки закачки За децата

  • Hits: 5414

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.