Пухкави трюфели

 

Един малко по-различен вариант за приготвяне на любимите домашни бонбони.

Продукти за около 20 бонбона:
 
120 мл течна сметана
40 г захар
250 г млечен или натурален шоколад
20 лешника
по желание 1 с.л. коняк, ром или друг подходящ алкохол
100 г шоколад за глазура

Приготвяне:
 
* Стопете шоколада на водна баня или в слаба микровълнова фурна. Оставете го да се охлади до стайна температура, но да остане течен.
 
* Разбийте сметаната със захарта на сняг. Добавете алкохола и течния шоколад, като продължите да разбивате, докато получите пухкав и плътен крем.
 
* Сложете крема в шприц с широк накрайник и направете бонбони върху хартия за печене. В средата на всеки трюфел сложете по един лешник. Оставете бонбоните на стайна температура да стегнат за около 2 часа. Може да ги сложите и в хладилника, но ще станат твърди. Все пак съм ги тарекла "пухкави" трюфели и за да се запази меката консистенция на крема е добре да са на стайна температура.

 * След като трюфелите станат достатъчно твърди да се взимат с пръсти, ги оваляйте в какао или върху всеки бонбон сипете малко стопен шоколад. Оставете ги отново за няколко часа, за да се втвърди шоколада. Може да им придадете малко блясък с хранителни перлени бои.
 
* Импровизирайте с шоколада, може да ползвате и бял, но в такъв случай увеличете количеството му на 300 г. Бонбоните стават чудесни с пияни вишни, портокалови корички, крокант или други ядки. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки Коледа

  • Hits: 5612

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.