Целувки с Baileys и кафе

 

Ако нямате домакински термометър лесно може да проверите дали сиропът е готов. След като по повърхността започнат да се образуват гъсти мехурчета, капнете капка от сиропа в чаша със студена вода. Капката не трябва да се разлива. При оформянето на целувките е важно шоколадовия Baileys-крем да е покрит отвсякъде с целувчен, за да не изтече по време на печене. Сушете целувките на ниска температура до желана от вас хрупкавост. Може да ги печете по-малко от 90 минути за да останат меки и сочни в средата.  

Продукти за 4 целувки:

2 белтъка
140 г захар
100 мл вода
ванилия
100 г натурален шоколад
3 с.л. Baileys
5-6 с.л. течна сметана
1 с.л. инстантно кафе

Приготвяне:

* Сипете захарта и водата в малка тенджерка. Сварете гъст сироп до 120*.

* Разбийте на сняг белтъците и добавете ванилията. Постепенно налейте горещия сироп, като продължавате да разбивате с миксер на висока скорост. След няколко минути ще имате перфектен гъст крем!

* На водна баня стопете шоколада. Добавете 2 с.л. Baileys, половината от кафето и сметана. Разбъркайте и оставете леко да се охлади. Ако искате по-течна консистенция добавете още сметана.

* Разбъркайте останалите Baileys и кафе. С домакинска четка размажете сместа по вътрешната страна на сладкарски пош. Сипете целувчената смес и шприцовайте половината от крема в тава, покрита с хартия за печене. От кафето, с което сте намазали поша тук-там ще се получат хубави тъмни шарки. Във всяка шприцована основа  сипете с лъжичка от шоколадовия Baileys-крем и покрийте добре с останалия целувчен крем.

* Загрейте фурната на 100* и изпечете целувките за около 90 минути до хрупкавост. Да ви е сладко!

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 6746

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.