Сладолед в целувчена кутийка

 

Една идея, как да оползотворите останали белтъци. Ефектна при поднасяне, но и красив подарък за любими хора. Напълнена с бонбони, плодове или трюфели, вкусната кутийка може да се превърне в едно истинско бижу. Аз реших да я поднеса със сметанов сладолед, примесен с шоколадов ганаш и шоколадови сезонни плодови.

Продукти:

2 белтъка
170 г захар
ванилия
захарни перли за украса
сметанов сладолед
100 г натурален шоколад
70 мл течна сметана
1 с.л. бренди или друг подходящ алкохол
сезонни плодове
100 г стопен натурален шоколад

* Разбийте белтъците много добре на сняг и започнете да прибавяте постепенно захарта, като продължавате да разбивате. Трябва да получите много гъста и гладка маса. Ароматизирайте с ванилия и сипете крема  в пош с малък звездовиден накрайник.

* Начертайте шаблони върху хартия за печене и я обърнете обратно. Стените на кутийката направете с големина по ваш избор. Шприцовайте една до друга малки звездички крем и ако желаете украсете с перли. Оставете 1 с.л. от крема за слепване на елементите. Изсушете във фурна, загрята на 50* за няколко часа или докато целувката се втвърди. Не печете на по-силна фурна. В противен случай повърхността на звездичките ще се напука и ще изгуби снежно-белия си цвят и блякък. Може да оставите елементите да изсъхнат за няколко дена на стайна температура, вместо да ги сушите във фурна.

 * Слепете стените и оформете кутийка със стени и дъно, като леко мажете краищата с белтък. Оставете за един ден всичко добре да изсъхне. Разбира се, вместо пресни белтъци можете да ползвате и готов айсинг на прах. Тогава не е нужно да печете и съхненето става много бързо. Но категорично никак не е вкусно. Преценете сами.

 * Оставете сладоледа да се размекне. През това време загрейте до кипване сметаната, сипете в нея шоколада и брендито, и разбъркайте на гладък крем. Сипете го още топъл в сладоледа, като се стараете да не е равномерно. Така при сервиране ще получите мраморен ефект. Замразете отново.

* Топнете плодовете в стопения шоколад и ги оставете върху хартия за печене да се втвърдят. Сервирайте целувчената кутийка с топка сладолед, гарниран с шоколадови плодове. Тук може да видите още една идея за коледни украшения от белтък. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 3423

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.