Чийзкейк в ябълка

 

Реших да напълня ябълки с  крем за чийзкейк. Когато разрязах една ябълка не вярвах, че това, което виждам е истина. Аз правя доста често чийзкейк и не винаги резултата е много добър. Често изтървам крема при печенето и той става ронлив и сух. А тук в ябълките консистенцията му беше толкова кремава, лека и ефирна! Да не говорим, че целият процес заедно с печенето ми отне половин час. Изключително съм доволна от резултата.

Продукти за 4 порции:

4 ябълки
3 с.л. натурално крем сирене
2 с.л. мед
няколко капки ромова есенция или 1 с.л. ром
ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
1 яйце
4 с.л. течна сметана
2 бисквити
1 с.л. натрошени бадеми
1 с.л. сушени червени боровинки
мед по желание

 



Приготвяне:

* В купичка разбъркайте сиренето заедно с меда, рома, ванилията и лимоновата кора. Добавете яйцето и сметаната. Разбъркайте отново. Трябва да получите гладка течна смес.

* Отрежете капачета на ябълките и ги издълбайте. Напълнете ги с крема и ги поставете в тава. За да не се кривят по време на печене можеда ги укрепите, като около всяка увиете малко алуминиево фолио. Изпечете ябълките за около 15-20 минути в загрята на 180* фулна. Извадете ги и ги оставете да изстинат напълно.

* Сервирайте ябълките поръсени с натрошени бисквити, бадеми и боровинки. По желание ги полейте с малко мед. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 5556

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.