Шоколадови палачинкови ролки

 

Ако искате навитите палачинки да са с по-кръгла форма първо ги завийте в найлоново фолио и добре ги пристегнете, за да оформите стегнати ролки. Оставете ги в хладилник да се стегнат добре.

Продукти:

какаови палачинки:

1 яйце
70 г брашно
120 мл прясно мляко
ванилия
2 ч.л. какао

кокосови палачинки:

1 яйце
70 г брашно
120 мл прясно мляко
ванилия
2 с.л. кокосови стърготини

ганаш с тъмен шоколад:

125 мл течна сметана
100 г натурален шоколад
1 с.л. коняк

ганаш с бял шоколад:

100 мл течна сметана
200 бял шоколад
20 г масло

друго:

натурален с бял шоколад за глазура

Приготвяне:

* Разбъркайте изброените продукти за какаовите палачинки. Изпържете малко по-дебели палачинки от обикновено. В зависимост от тигана, в който пържите ползвайте масло за намазване.

* По същият начин разбъркайте продуктите и за кокосовите палачинки и ги изпържете.

* В две купички загрейте сметаните до кипване. Към едната прибавете черния шоколад и коняка, а към другата белия и маслото. Бъркайте, докато получите гладки кремове. Оставете в хладилника да се стегнат.

* Намажете палачинките с кремовете, като върху какаовите палачинки слагате от белия крем, а върху кокосовите от кафявия. Завийте палачинките на рула. Нарежете ролките на парчета под ъгъл.

* Стопете двете вида шоколад на водна баня в отделни купички. Може да направите това   и в микровълнова фурна, но на слаба мощност. Намажете ролките, като отново редувате бял шоколад върху какаова палачинка и обратното. Ако желаете, украсете с ивици  шоколад. Сервирайте десерта студен. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки закачки

  • Hits: 3368

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.