Фини бадемови бисквити с кардамон

 

За да направите фини, еднакви на размер и с правилна форма бисквити са ви нужни шаблон и сладкарска шпатула. Шаблон лесно може да си направите сами. Нужно ви е парче мека пластмаса. Аз ползвах дъното на пластмасова тарелка, в която обикновено се продават пакетирани храни. Изрязох квадрат, а в него кръг с размер 6 см. Ето и самата рецепта.

Продукти за около 35-40 бисквити:

50 г стопено масло
100 г пудра захар
100 г брашно
2 белтъка
2 щипки сол
1/2 ч.л. смлян кардамон
счукани белени бадеми за поръсване

 Приготвяне:

* Сложете в купа всички съставки без бадемите и разбъркайте с домакинска бъркалка или лъжица до получаване на гладка консистенция.

* С помощта на шаблона върху хартия за печене направете тънки биствити, като в средата на шаблона сипете 1 ч.л. от сместа.  Първо разнесете тестото с лъжичката, а след това оберете излишното тесто с шпатулата. Не натискайте. Движете шпатулата бавно, за да получите равна повърхност. Важно е бисквитите да са приблизително с еднаква дебелина, за да се изпекат равномерно.

 * Пренесете внимателно листа с оформените бисквити в тава. Поръсете ги с бадеми. Изпечете ги за 5-6 минути в загрята на 170* фурна. Бъдете внимателни, много бързо прегарят. За да работите по-спокойно и бързо може да си подготвите първо 3-4 листа с бисквити и след това да ги изпечете. Преди да махнете бисквитите от хартията ги оставете да се охладят. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки Коледа

  • Hits: 7667

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.