Сладки с Нутела

 

Тези сладки са с невероятно наситен вкус на шоколад и лешници. Лично аз намалих количеството на брашното, защото стават малко по-твърди, отколкото на мен ми харесва. Съответно, след като брашното е по-малко сладките леко се разливат при печене. Ако искате добре оформени сладки сложете 150 г брашно. Сладките от снимките са с повече брашно и затова имат хубава форма. След като престоят няколко дена стават изключително крехки. Заслужава си да ги опитате.

Продукти за около 25 сладки:

200 г нутела на стайна температура
1 яйце
100 г брашно
допълнително нутела за пълнеж

 Приготвяне:

* Мисля, че няма по-лесни сладки от тези. Рецептата видях тук и реших да я опитам. Правих я поне три пъти, докато налучкам моя сполучлив опит. Увеличих нутелата и драстично намалих количеството брашно. Може да видите отигиналната рецепта и да сравните. Сами преценете на кой вариант да се спрете.

* В купа разбъркайте с лъжица или бъркалка нутелата и яйцето. Прибавете брашното и разбъркайте отново. Омесете за кратко с ръце. Ще получите тесто с консистенцията на мек пластелин. Не месете дъго, достатъчно е само съставките да се смесят добре и тестото да спре да лепне. В противен случай от топлината на ръцете започва да се отделя мазнината от нутелата. Тестото става трошливо и сухо. Това е всичко. Целият процес трае 2-3 минути.

* Постелете тава с хартия за печене. От тестото оформете топчета с големина на малък орех. Поставете топчетата в тавата и в средата на всяко направете вдлъбнатина с дръжката на дървена лъжица или с кутрето си. Разширете внимателно вдлъбнатините, доколкото ви позволява тестото, без да се разваля формата на бисквитите.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около от 10-12 минути. Не ги препичайте! Сложете нутелата за пълнежа в пош с малък накрайник. След като бисквитите добре се охладят ги напълнете и съхранявайте  в кутия. Да ви е сладко!

 

Tags: Сладки

  • Hits: 17709

Коментари   

Никол
0
Много е хубава рецептата :lol:
Отговор
yoli
-1
Благодаря много, Никол! Радвам се, че ти харесаха.
Отговор
Никол
-1
Направих ги и всички ги харесаха
Отговор
Севи
0
Ужасна рецепта, за нищо не става. Хора не я правете, защото е пълно разочоравония, само се ядосах от резултата.
Отговор
yoli
0
Съжалявам за разочарованието и благодаря за апела.
Отговор
Рокси
0
Рецептата е уникална, защото е невероятно лесна и с невероятен резултат! Не разбирам какво може човек да сбърка при комбинация от яйце, брашно и Нутела, но явно всеки си има талант.
Отговор
yoli
0
И на мен ми харесват, особено след няколко дена. В началото са малко твърди, но наистина на вкус са супер. Имаш право, където има Нутела всичко е хубаво. Благодаря ти!
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.