• yoli
  • Супи

Чорба със зелен боб

 

Искам да ви представя една любима моя супа. Баба ми я приготвяше винаги с тарос и аз я обичах най-много студена. Естрагонът, или тароса, както го наричат в много краища на България не се използва много често в нашето домакинство. Това е типична подправка от Балканджийския край на България. Моята баба е от там и аз познавам тази подправка още от малка. Чудесно си кореспондира с картофи, агнешко, пилешко и зелен боб. Само няколко стръкчета естрагон правят гозбата наистина специална.
   

Продукти

1 главичка ситно нарязан лук
2 ч.ч. зелен боб-замразен или пресен
1 нарязан на кръгчета морков
2-3 нарязани на кубчета картофа
1/2 нарязана на ситно чушка
1 с.л. сух тарос или 1 стрък пресен
4 с.л. олио
1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
вода

Приготвяне:

* Налейте в тенджера олиото и сипете лука, боба, картофите, моркова и чушката. След като се задушат за няколко минути налейте вода и гответе около половин час. Посолете и подправете с черен пипер.

* Застройте супата с яйце и кисело мляко. Сервирайте я топла или студена. Да ви е сладко!

* Количеството вода зависи от това, каква гъстота ще предпочетете да има супата. Чорбата е приготвена без никакви запръжки, наистина здравословна и много вкусна.

 

Tags: Супи Български гозби

  • Hits: 28425

Коментари   

ГАЛИНА МИНЧЕВА
0
ЗДРАВЕЙТЕ, ЙОЛИ!
ХАРЕСВА МИ ФИНЕСА, С КОЙТО ГОТВИТЕ! ПРАВИХТЕ АГНЕШКО С ЛОЗОВИ ЛИСТА В ГЛИНЕН СЪД ПО РЕЦЕПТА НА НИКОЛА ОБРЕТЕНОВ. МНОГО ИСКАМ ДА Я ПРИГОТВЯ! ИСТОРИК СЪМ.
УСПЕШЕН ДЕН!
БЪДЕТЕ ЗДРАВА!
Отговор
yoli
0
Здравей, Галя. Много си мила,, благодаря ти! Тук всички си говорим на “ти”, нали нямаш нищо против? Така комуникациятя е много по-приятна. Ще се радвам да приготвиш агнешкото. Много е вкусно наистина.
Отговор

Добавете коментар


Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.