Сочни палачинки с грис, които са вкусни и студени. Дори след ден са хубави, влажни и меки, а грисът ги прави много ароматни. С какво ще ги хапнете е въпрос на личен вкус. Тъй като са големи и дебели, 1-2 палачинки са достатъчни да заситят и най-гладните.

Tags: Тестени

Към рецептата...Дебели палачинки с грис

  • Hits: 9129

 

 

Има много рецепти с варена царевица, повечето от които са сладки или под форма на солен кекс. Исках да опитам да направя хляб с мая и сурова царевица, предварително смляна на пюре. Получи се мек, пухкав и влажен хляб с чудесен вкус и цвят. Убедена съм, че ще стане много хубав и с варена царевица. Ще се радвам да го опитате!

Tags: Тестени

Към рецептата...Хляб с прясна царевица

  • Hits: 4703

 

 

 

Един от многобройните видове френски багети е този, който се оформя като житен клас. В Интернет ще намерите безброй рецепти. В общи линии тестото е класическо, но различното е в повечето хрупкава коричка, която се получава благодарение на срезовете. Дълго втасване и печене на силна фурна са другите две неща, които правят хлебчетата още по-хрупкави. Опитайте!

Tags: Тестени

Към рецептата...Багети Житен клас (Pain d'Epi)

  • Hits: 3672

 

 


Много вкусни хлебчета с предварително сготвена полента, която се добавя към основното тесто. Запазват се дълго време меки и са много ароматни. Продуктите са за 6 големи хлебчета, но може да ги направите двойно по-малки. Ще са още по-симпатични.

Tags: Тестени

Към рецептата...Полента хлебчета

  • Hits: 9903

 

 

Зад сините планини на изток, из едно море от светлина и слава, се показваше пламналото лице на майското слънце и събуденото зелено поле широко и весело се къпеше в лъчите му и празнуваше. Навсякъде миришеше на пролет, на зеленина, на вретенила ръж, на цъфнали овошки. Нейде се обаждаше гугутка, по отрупаните с цветя сливаци бръмчеха пчели. По синурите подвикваше пъдпъдък, по трънаците любовно се боричкаха немирни врабчета, вдигаха се на облаци и с цвъркот изчезваха над зелените нивя. Сърцето на пролетта биеше усилено, бързо и новият живот над земята трескаво се готвеше да използва хубавия ден. От близкото село се носеше набожен ек на камбана и приятно трептеше в пресния сутрешен въздух.

Tags: Български гозби Тестени

Към рецептата...Пролетен плетен хляб

  • Hits: 5180

 

 

Ябълковите бухти са идеални за закуска, към кафе или чай. Запазват се меки и влажни дни наред, тъй като изварата и ябълките ги предпазват от изсъхване. Тестото може да овкусите с всичко, което харесвате към ябълки-канела, кардамон, джинджифил, ванилия, цитрусови кори, ядки и др. Рецептата е много лесна за изпълнение и е без яйца.

Tags: Тестени

Към рецептата...Печени ябълкови бухти с извара

  • Hits: 60667
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.