Отново ви представям лесен и бърз хляб без месене. Приготвя се буквално за минути без дори да изцапате ръцете си. Хлябът е с айрян, но е чудесен и с кефир, който може да купите от руските магазини. Уханието и вкусът на намазаната с макло коричка е просто уникален! И още едно преимущество-хлябът остава мек и влажен дни след изпичане, но кой ще го чака толкова?  Опитайте!

Tags: Тестени

Към рецептата...Хляб с айрян без месене

  • Hits: 11330

 

Нов опит с козунак без месене. Чудесен се получи, много пухкав и лек. Тестото се бърка само с миксер. Може да го направите в кухненски робот, а ако ползвате обикновен миксер, ползвайте спираловидните бъркалки за тежко тесто. Тестото може да изпечете в кексова, тортена или венец-форма.

Tags: Тестени Великден

Към рецептата...Козунак без месене

  • Hits: 503

 

Палачинките с кисело мляко ме изненадаха много приятно с вкуса и консистенцията си. Ако желаете може да разредите още малко тестото и да ги изпържрите съвсем тънички. И обратното: ако направите тестото по-гъсто ще наподобяват блини. Палачинките са подходящи и за запичане във фурна с различни солени пълнежи.

Tags: Тестени

Към рецептата...Палачинки с кисело мляко

  • Hits: 2158

 

Всеки има своя любима рецепта за содени питки. Моите са жив спомен от детството. От мама. Има рецепти-класика, които е грехота да изменяме. Нека тази бъде една от тях. Ще се радвам, ако ги опитате.

Tags: Български гозби Тестени

Към рецептата...Содените питки на мама

  • Hits: 965

Руски пирожки

 

Има ли по-хубави пирожки от руските? Категорично не! Без значение дали са големи пироги или малки пирожки, печени или пържени, солени или сладки, те са харесвани и предпочитани навсякъде по света. Разнообразието на пълнежите и видовете тесто е много голямо, което прави пирожките идеална храна при всякакви поводи. Руснаците ги сервират като закуска или предястие, за парти, като основно към супа или бульон или просто си ги хапват по всяко време.
С удоволствие ще ви представя един от много варианти на пирожки. Интересното тук е тестото, което е много лесно и бързо. Преди да прочетете рецептата нека ви обясня малко по-подробно за начина му на приготвяне.
След като тестото е омесено се загъва в хартия за печене и се поставя в тенджера с малко хладка вода. Това му дава възможност да се отпусне и да стане съвършено меко и еластично. Ползвам хартия Fino, тъй като е по-плътна от повечето, които се намират на пазара и е леко намаслена. В случая това е идеален вариант, тъй като тестото в нея остава изолирано от водата. След като е престояло 15 минути в затоплената вода, се разделя на части и се разстила с ръце върху плота на много тънко. Толкова тънко, че да прозира повърхността под него.  Точилка не е нужна, тестото е толкова меко, че дори може да си го намажете на филийка. Моят съвет е да го разстелете върху тефлонова или силиконова подложка. Ако нямате такава ползвайте отново хартия за печене. Така ще завиете пирожките много лесно. Около пълнежа се получават няколко фини тесто, а липсата на набухвател в него прави пирожките хрупкави. Непременно ги опитайте и експериментирайте с пълнежа. Ето и рецептата:

Tags: Тестени

Към рецептата...Руски пирожки

  • Hits: 882
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.