Бързи мекици с газирана вода и без никакъв набухвател. Получават се големи шупли, хрупкави са по краищата и много крехки. Еластичността при класическите мекици с мая тук липсва. Разбира се, нищо не може да се сравни с нашенските мекици. Така уханни, меки, жилави и неустоимо вкусни! Като си идвам в България има три задължителни неща, които правя. Да си хапна мекици, баничка и кебапче. Но не в ресторант или домашно приготвени, а от онези, които се продават по пазарите. Ей така, на крак. Но да не изпадам в носталгия, а да се върна към мекиците с газирана вода. Няма да съм честна, ако ви кажа, че и те са страшно вкусни. Хубави са и не приличат на нищо друго, освен на себе си. Със сиренце, някакво сладки или просто поръсени с пудра захар са чудесна закуска. Ще се радвам да ги опитате и да споделите, ако са ви харесали. Сами преценете дали да останат трайно в рецептурника ви или никога повече да не се сетите за тях.

Tags: Български гозби Тестени

Към рецептата...Мекици с газирана вода

  • Hits: 28380

 

Бих искала да ви предложа да разнообразите колекцията си от палачинки с още една рецепта. Казвам "колекция", тъй като знам, че приготвяте различни варианти на това лакомство. Портокаловите палачинки много се харесаха у дома, тъй като са невероятно ароматни, свежи и са вкусни дори студени. Най-хубави са поднесени с портокалов конфитюр. Приготвя се лесно,а рецепта може да прочетете тук.

Tags: Тестени

Към рецептата...Портокалови палачинки

  • Hits: 9433

 

 

Ако обичате кокос. няма как да останете безразлични към тези кифлички.  Нежни, ароматни и много вкусни, а леко топли са повече от изкусителни. От цялата доза се получават около 50 малки кифлички, оформени като охлювчета. Никак не са малко, затова може да направите половината. Тестото е подходящо и за други сладки пълнежи.

Tags: Тестени

Към рецептата...Кокосови кифлички

  • Hits: 9687

 

По света има най-различни видове палачинки. Като започнем от тънките и фини френски Crêpes, минем през пухкавите руски блини и стигнем до истински дебелите японски палачинки. Предлагам ви един друг вариант на палачинки с кашкавал, прясно и кисело мляко. По-скоро приличат на блини, тъй като стават по-дебели. Комбинацията от трите продукта е изключително вкусна. Палачинките стават сочни, меки и са толкова апетитни, че могат да се хапват без никакви други сладки или солени добавки. Ще се радвам да ги опитате!

Tags: Тестени

Към рецептата...Палачинки с кашкавал

  • Hits: 21870

 

За тези чудесни хрупки може да използвате всякакви семена. Ще ви предложа примерен вариант, но вие сложете това, което обичате или това, което имате у дома. За удобство всички мерки са в грамове.

Tags: Тестени Соленки

Към рецептата...Пармезанови крекери със семена

  • Hits: 9784
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.