Ябълковите бухти са идеални за закуска, към кафе или чай. Запазват се меки и влажни дни наред, тъй като изварата и ябълките ги предпазват от изсъхване. Тестото може да овкусите с всичко, което харесвате към ябълки-канела, кардамон, джинджифил, ванилия, цитрусови кори, ядки и др. Рецептата е много лесна за изпълнение и е без яйца.

Tags: Тестени

Към рецептата...Печени ябълкови бухти с извара

  • Hits: 48349

 

 

 

Швейцарският флаг представлява изображение на бял пресечен равен кръст върху червен квадрат. Този национален символ е приет сравнително наскоро (XIX век), но историята му датира от Средновековието. Още тогава по време на битки швейцарските воини са се сражавали с униформи, на които е бил пришит бял кръст. След това Наполеон забранява използването на кръста и официалният флаг става трицветен-зелено, червено и жълто. Това знаме не се приема и запазва като символ от швейцарците и след падането на профренската власт в страната е решено да се върне стария флаг. Въпреки това до началото на XIX век Швейцария няма единен флаг, обединяващ всички кантони. Едва след края на гражданската война през 1847 година националното знаме на страната се утвърждава като червен квадрат с бял равен пресечен кръст в средата.
Днес ви представям рецепта за швейцарски ванилови кифлички, символизиращи кръста върху националното им знаме. Пухкави, ароматни и неустоимо вкусни. Благодаря на Marcel Paa за чудесната рецепта.

Tags: Тестени

Към рецептата...Швейцарски пудинг-кифлички със стафиди

  • Hits: 10689

 

 


Чудесен хляб с ароматни и хрупкави овесени ядки. Може да го приготвите с пълнозърнесто или ръжено брашно, като го смесите с бяло в съотношение 1 към 2. Вариантът, който ви предлагам е подходящ за постите, но ако искате повече аромат, запържете овесените ядки в 30 г масло.

Tags: Тестени Коледа

Към рецептата...Зехтинов хляб с пържени овесени ядки

  • Hits: 11710

 

Бързи мекици с газирана вода и без никакъв набухвател. Получават се големи шупли, хрупкави са по краищата и много крехки. Еластичността при класическите мекици с мая тук липсва. Разбира се, нищо не може да се сравни с нашенските мекици. Така уханни, меки, жилави и неустоимо вкусни! Като си идвам в България има три задължителни неща, които правя. Да си хапна мекици, баничка и кебапче. Но не в ресторант или домашно приготвени, а от онези, които се продават по пазарите. Ей така, на крак. Но да не изпадам в носталгия, а да се върна към мекиците с газирана вода. Няма да съм честна, ако ви кажа, че и те са страшно вкусни. Хубави са и не приличат на нищо друго, освен на себе си. Със сиренце, някакво сладки или просто поръсени с пудра захар са чудесна закуска. Ще се радвам да ги опитате и да споделите, ако са ви харесали. Сами преценете дали да останат трайно в рецептурника ви или никога повече да не се сетите за тях.

Tags: Български гозби Тестени

Към рецептата...Мекици с газирана вода

  • Hits: 37330
Бисквитките помагат на сайта да работи нормално. Моля, потвърдете използването на бисквитките.